DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BIST 9.725,420,03%
BITCOIN 2059815-4,15%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kararname eczacıları mutlu etmedi

Kararname eczacıları mutlu etmedi

ABONE OL
17 Ekim 2022 10:20
Kararname eczacıları mutlu etmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, Resmi Gazete’de yayımlanan ilaç fiyat kararnamesi konusunda yüzde 1’lik artışın sektöre merhem olmayacağını ifade etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamedeki eczanelerde ilaç fiyat karlılıklarındaki barenlere güncelleme yapılırken kendilerine sorulmamasının eczane sektörünü zor durumda bırakmaya devam edeceğini kaydeden Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil “ bugün resmi enflasyonun yüzde 80 olduğunu değerlendirdiğimizde yüzde 1’lik kar artışının, yüzde 1’lik artışın bizler için herhangi bir yaramıza merhem olamayacağını da net bir şekilde görüyoruz. İnşallah yapmış olduğumuz çağrılarla Cumhurbaşkanı’yla bu anlamda tekrar bir görüşme talep ediyoruz” dedi.

“RESMİ ENFLASYON YÜZDE 80, YÜZDE 1’LİK KAR ARTIŞI”

Güncellemeyi değerlendirdiklerinde yüzde 1’lik bir kar artışının ortaya çıkmasını enflasyonla kıyaslayarak eczanelerin zararına dönüşeceğini, bununla ilgili tekrar görüşmeler yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Gürkan Kılıçcıgil “Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle ilaç fiyat kararnamesine bir güncelleme yapıldı.  Eczanelerin ilaç fiyat karlılıklarındaki barenlerde bir güncelleme yapıldı. Bununla ilgili olarak bizim. Kooperatiflerimizin, birliklerimizin yapmış olduğu çalışmada eczanelerin totalinde yüzde 1’lik gibi bir karlılık artışı olduğu ortaya çıktı. İşin gerçeği bugün bunu değerlendirdiğimizde, bugün resmi enflasyonun yüzde 80 olduğunu değerlendirdiğimizde yüzde 1’lik kar artışının, yüzde 1’lik artışın bizler için herhangi bir yaramıza merhem olamayacağını da net bir şekilde görüyoruz. Bununla ilgili olarak biz taleplerimizi defalarca ekonomik kurmaylara bildirmiştik taleplerimizin ne olduğunu. Maalesef yine bizlerle danışılmadan, bizlerle bu konular görüşülmeden alınan bir karar sonucunda maalesef bizler yine ekonomik anlamda zor durumda kalmaya devam edeceğiz. Bu artık sürdürülebilir bir ilaç eczacılık hizmetinin devamını sağlamamıza engel olacak bir durumdan bahsediyoruz. İnşallah yapmış olduğumuz çağrılarla Cumhurbaşkanı’yla bu anlamda tekrar bir görüşme talep ediyoruz ve bununla birlikte sorunlarımızdan bu mevcut ilaç yoklarına, ilaç fiyat farklarına bir çözüm talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.