DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9560 -0.33%
ALTIN 2.324,230,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22716840,84%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaya, “Kayıtsız Kalınmamalı”

Kaya, “Kayıtsız Kalınmamalı”

ABONE OL
26 Ocak 2021 12:20
Kaya, “Kayıtsız Kalınmamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, “Tarihi eserlerimiz ülkemizin tapusu mesabesindedir. Tarihi eserlerimize zarar veren kişi veya kurumlara kanunda belirtilen cezalar mutlaka uygulanmalıdır. Bu nadide eserlerin hepimizin zenginliği olduğu bilinmelidir” dedi.

Tarihi eserlerin zenginliği ile övündüğümüz Edirne’mizde yaşayan insanlar bu konuda bilinç sahibi olmalı ve hassasiyet ortaya koyması gerekir diyen Şaban Kaya şunları söyledi;

“Ayrıca bir önemli konuda tarihi eserlerimize zarar verilmesi. Örneğin eski Devlet Hastanesi yanındaki “Merzifonlu Kara Mustafa Paşanın kabri bulunan Sarıca Paşa Camii” var. Yakın zamanlarda restore edilen bu caminin duvarına karşısında bulunan bir zincir markete mal getiren kamyonlar çarpıyor, sürtünüyor, neticede zarar veriyor.  Vakıflar camiası şehrimizde bulunan tarihi eserleri ayağa kaldırmak için gayret gösterirken bu durumlara göz yumulmamalıdır. Bu ve benzeri zararlar tazmin edilmeli, kasıt varsa gereken yapılmalıdır. Halkımızın da şehrimizde ecdat yadigarı eserlerin korunması konusunda sorumluluk hissetmesini istiyoruz” dedi.

Kaya, kanunda tarihi eserlere zarar verenlere ciddi cezalar öngörüldüğünü ifade ederek bu ve benzeri olayların faillerine kanuni hükümlerin uygulanması gerektiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.