DOLAR 32,5547 0.01%
EURO 35,0567 0.53%
ALTIN 2.428,740,25
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093717-3,44%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kaya, “Türkiye’nin gündemi ekonomi”

Kaya, “Türkiye’nin gündemi ekonomi”

ABONE OL
12 Temmuz 2021 11:42
Kaya, “Türkiye’nin gündemi ekonomi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Türkiye’nin gündeminin merkezinde şu an ekonomi olduğunu belirterek, “Bir taraftan pandemi koşullarının oluşturduğu yükler, diğer taraftan devam eden sıkıntılar, ekonominin zaten daralması ile beraber yaşanan problemlerle birlikte artık işin içinden çıkılmaz bir noktaya ülkemizin geldiğini gösteriyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, partisi tarafından gerçekleştirilen “Geçim İttifakı” çalışmalarına katılmak üzere Edirne’ye geldi. Partisinin İl Başkanlığında, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Kaya, siyasi ve ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına bir aracın çapması sonucu şehit olan Edirneli polis memuru Serkan Alışkan’a Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Kaya, geçtiğimiz hafta yaşanan Edirne’de yaşanan doğal afet sonucu zarar gören esnafa ve Edirnelilere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

660’ıncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine de değinen Kaya, Kırkpınar’ın önemli bir marka ve değer olduğunu söyledi.

 “GEÇİM İTTİFAKI İLE DEVAM”

Genel sıkıntıların üstüne pandeminin yarattığı sıkıntıların da eklendiğini anlatan Kaya, “Ekonomi şu anda Türkiye’nin gündeminin merkezinde bizde burada geçim ittifakı adı altında çalışmalar yapıyoruz, insanlarımızın problemlerine çözüm önerilerimizi ortaya koymaya, onların dertlerini bütün kamuoyuna aksatmaya çalışıyoruz. Hal böyleyken bir taraftan pandemi koşullarının oluşturduğu yükler, diğer taraftan devam eden sıkıntılar, diğer taraftan ekonominin zaten daralması ile beraber yaşanan problemler. Artık işin içinden çıkılmaz bir noktaya ülkemizin geldiğini gösteriyor. Edirne’nin dört bir tarafında geçim ittifakı projesi çerçevesinde yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşümler üzerinden bunu ifade ediyorum” dedi.

“AVUPA OYUNUNDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Enflasyon oranlarına dikkat çeken Kaya, “Enflasyon oranları açıklandı. Enflasyon oranları yüzde 17.53 iken üretici fiyat endeksi yüzde 42.89 olarak ilan edildi. Arada 3 kat fark var neredeyse. Bir tarafta üretici fiyat endeksinde yüzde 42,43. Buna rağmen Türkiye’nin ekonomisinin büyüdüğünü iddia eden, bu iddia neticesinde de gelirin adil şekilde taban yayılması için gayret ettiğini iddia eden bir iktidar. Böyle bir şeyin arazide olmadığını net olarak görüyoruz. 2 ayda bir Türkiye İstatistik Kurumu’nun Başkan yardımcıları konuşuyor, iki ayda bir başkanı konuşuyor. Sürekli değişiklikler yaşanıyor, sürekli enflasyon paketin giren kalanlar arasından farklılıklar ortaya çıkıyor. Ve sürekli sanki iktidarın talep ettiği sonuca ulaşmak için özel gayret göstermesi beklenen bürokratlarda Türkiye kurumlarını donatmaya çalışıyor. Bu Avrupa oyunlarından başka bir şey değil” dedi.

“ÇİFTÇİ VE ÖĞRENCİ KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Toplumun sıkıntılarını söylemek için çaba sarf ettiklerini belirten Kaya, “Bizim geçim ittifakı çalışmalarımız çerçevesinde sizlerde takip ediyorsunuz, doğruda. İnsanlara dokunmak, doğrudan onların problemlerini belirtmek, doğrudan onların söylemlerini tüm Türkiye mal etmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede esnaf kongremizi gerçekleştiriyoruz. Çiftçi kongremizi gerçekleştirdik. Öğrenci kongremizi de dün itibariyle gerçekleştirmiş olduk. Aslında toplumun bütün sıkıntı yaşayan kesimlerinin sorunlarını dile getirmek adına özel bir çaba içindeyiz. Yurt dışı vatandaşlar kongresi aslında doğrudan sizi de ilgilendiren bir mesele. Kapıkule sınır kapısına sahip olmamızdan dolayı insanlarımızın burada ilk giriş yaptığı yer olmasından dolayı aslında doğrudan sizi de ilgilendiriyor. Gel gör ki yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da problemleri devam ediyor” dedi.

“SÜLEYMAN SOYLU MHP’NİN BAKANI GİBİ GÖREV YAPMAKTA”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhur İttifakı’nda kırmızı çizgiye dönüştüğünü öne süren Kaya, “Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır’da bir dizi çalışmalar yapmak için Diyarbakır’a gitti. Fakat görünen o ki son zamanlarda Cumhur İttifakı içerisinde çeşitli farklı anlayışlar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu üzerinden yapılan tartışmalar Cumhur İttifakı’nın bir diğer bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin özellikle Sayın Soylu’ya vermiş olduğu destek sanki Cumhur İttifakı içerisinde, Sayın Soylu üzerinden farklı bir mücadele yaşandığının ipuçlarını hepimize veriyor. Görünen o ki Süleyman Soylu Cumhur İttifakı’nın kırmızı çizgi durumuna dönüşmüş durumda. Siyasi kimliği Adalet ve Kalkınma Partili olsa da Sayın Süleyman Soylu, MHP’nin bir bakanı gibi görevini ifa etmeye çalışıyor” dedi.

“TÜRKİYE’NİN AFGANİSTAN HAVAALANI’NDA OLMASI OLMUSUZ BİR GELİŞME”

Afganistan konusunda değinen Kaya, “Türkiye ABD ile olan ilişkisini düzeltmek adına Afganistan’da Amerika’nın yapmış olduğu Kabil Havaalanı’nı koruma görevini kabul etmek üzere. Bunun için bizim bazı endişelerimiz var. Bu endişelerimizi dile getirmeye gayret ediyoruz. Afganistan Havaalanı güvenliği ilk bakıldığında Türk Askeri’nin orada olması, orada görev yapıyor olması bizim arzu ettiğimiz bir şey gibi algılanabilir ama İngilizlerin tutunamadığı, Rusların Sovyetler Birliği’nin tarih sahnesinden silinmesine sebep olduğu, Amerika’nın da 2002’de girip 2 trilyon dolardan fazla para 2 bin 500’den fazla askerini kaybetti coğrafyada, Türkiye’nin orada ikamet ediyor olması, Türkiye’nin algısını olumsuz yönde etkileyecek bir gelişme” dedi.

“GERGİN OLAN İPİN UCU BIRAKILSIN”

Siyasetle beraber bir gerginlik olduğunu, insanların birbiri ile konuşabilecekleri zemin hazırlanması gerektiğini söyleyen Kaya, “Farklı siyasi tercihlerimiz olabilir ama ülke meselelerimizi ortak bir zeminde konuşamama ve siyaseti kullandığı dil kin ve nefret maalesef ülkemizde iç barışımızı tehdit edecek noktaya doğru hızla geliyor. O yüzden herkes bir kere şu gergin olan ipin uçlarını bıraksın. Öncelikle şu insanların birbirleri ile farklı tercihlerine rağmen konuşabilecekleri bir zemin oluşturma gayreti içine girsin. Bizim aşılmayacak sorunumuz yok. Her problemi aşabiliriz” dedi

“BAŞKANLIK SİSTEMİ BİZİMDE ARZUMUZ AMA BU BAŞKANLIK DEĞİL”

Cumhurbaşkanlığı sistemini desteklediklerini ancak uygulanan bu sistemi desteklemediklerini belirten Kaya, “Biz başkanlık sistemi ile Türkiye’nin başkanlık sistemi ile buluşması gerektiği hareketin mensuplarıyız. Ancak başkanlık sistemi mevcut Türkiye’de uygulanan Cumhurbaşkanı hükümet sistemini kesinlikle arzu etmediğimiz bir sistem olmadığını ifade edebilirim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.