DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.326,880,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22977962,36%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaya, “Vergiler artık cep değil; can yakıyor”

Kaya, “Vergiler artık cep değil; can yakıyor”

ABONE OL
14 Ocak 2023 12:11
Kaya, “Vergiler artık cep değil; can yakıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, vergilerin, cezaların ve harç bedellerinin artık sadece cep değil, can yaktığını belirterek, “Bırakın araba almayı, arabanın yakıtını karşılamayı; var olan bir arabayı kapının önünde, kaldırımda bekletmenin bile bedelinin karşılanamaz hale geldi” dedi.

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, “Mahalle ve köy ziyaretlerine devam ediyoruz. Dün Değirmenyeni ve Avarız köylerimizde hemşehrilerimizle buluştuk. İnsanlarımız büyük sıkıntı içinde. Partimize büyük bir teveccüh var. Saadet Partisi olarak, tüm kadrolarımızla sahadayız, her yerde insanımızla birlikteyiz. Köy köy, sokak sokak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çarşı-pazarda, köy kahvelerinde, esnafımızın dükkanında Vatandaşlarımızla bir araya geliyor, milletimizin gerçek sorunlarını ve gündemini bizzat kendilerinden dinliyoruz; çözüm önerilerimizi de kendilerine aktarıyoruz. Bu nedenle bizler, iktidarın tatlı masalları ile milletimizin gerçek ve acı tecrübeleri arasındaki devasa farkın gayet iyi farkındayız. Aynı zamanda gittiğimiz her yerde insanımızın güçlü değişim talebini ve yeni bir dönemi başlatacaklarına dair kararlı iradelerini görüyor, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Vergiler, cezalar ve harç bedelleri artık sadece cep değil, can yakıyor diyen Kaya; “Bırakın araba almayı, arabanın yakıtını karşılamayı; var olan bir arabayı kapının önünde, kaldırımda bekletmenin bile bedelinin karşılanamaz hale geldiğini söyledi.

Vergi, sigorta, muayene ücretleri derken; en uygun modellerin bile yıllık giderinin 5-10 bin lirayı bulduğunu kaydeden Merkez İlçe Başkanı Kaya, özellikle araç muayene istasyonlarının, adeta “resmî soygun istasyonları”na dönüştüğünü ifade etti.

Hiçbir işlem yapılmayan ve toplamda 10 dakika bile sürmeyen muayeneler için alınan ücretlerin, bu yıl rekor düzeyde zamlanarak 1000 lirayı geçtiğini ifade eden Kaya, “Bu soygun değil de nedir? Bir tarafta ücretlere yapılan % 15, 20, hadi bilemedin 30 zamlar için alkış bekleniyor; fakat diğer taraftan % 100’ün üzerinde zam gelen harçlar, daha doğrusu artık haraçlar diyelim, hiç konuşulmuyor! İlaçlara gelen zamlar konuşulmuyor, ilaç yokluğu konuşulmuyor, hastalıkların yaygınlaştığı şu kış günlerinde en basit bir ilacı bile alamaz hale gelen yüz binlerce insanın durumu konuşulmuyor! Ama öyle yağma yok! Biz konuşuyoruz, konuşacağız! Milyonların hakkını almak için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz! Biz, asla iktidarın gündemine kapılmayacağız! Ülkemizin ve insanımızın gerçek gündemlerine odaklanacağız.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.