DOLAR 32,6045 0.39%
EURO 34,8167 0.22%
ALTIN 2.492,530,34
BIST 9.508,30-0,17%
BITCOIN 21176774,00%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaya’nın başarısı plaketle taçlandırıldı

Kaya’nın başarısı plaketle taçlandırıldı

ABONE OL
11 Ağustos 2022 11:17
Kaya’nın başarısı plaketle taçlandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya’ya, Dünya Ayçiçeği Derneği tarafından tarımın nobeli olarak bilinen Pustovoit ödülüne layık görülmesi nedeniyle plaket takdim etti.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya, Dünya Ayçiçeği Derneği tarafından tarımın nobeli olarak bilinen Pustovoit ödülüne layık görülmesi nedeniyle TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği’nde plaket töreni düzenlendi.

Törende konuşan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz, 1980’den beri dört yılda bir verilen ödülün ilk defa bir Türk Bilim insanına verildiğini belirterek, “Alanın en saygın kuruluşlarından olan ve uzun yıllara dayanan birikimi ile tarım ve ayçiçeği alanında önemli bir kuruluş olan Dünya Ayçiçeği Derneği tarafından dört yıl arayla uluslararası alanda başarılı çalışmaları ile bilinen araştırmacılara verilen Pustovoit Ödülü, 2022 yılında ilk defa Odamız üyesi ve Ziraat Yük. Müh. olan bir Türk bilim insanına verildi” dedi.

Prof. Dr. Kaya’nın aynı zamanda odalarının üyesi olduğunu belirten Yanılmaz, “Odamıza, Trakya Üniversitesi’ne ve ülkemize büyük bir gurur yaşatan Prof. Dr. Yalçın Kaya, ödülünü Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen 20’nci Uluslararası Ayçiçeği Konferansı’nda gerçekleştirilen törenle aldı. 2012-2016 yıllarında Dünya Ayçiçeği Derneği’nin dönem başkanlığını da yapan Prof. Dr. Yalçın Kaya, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Yönetim Kurulu olarak bizlerde kendisini; Ülkemizde ve Uluslararası düzeyde Ayçiçeği üretimi konusunda yaptığı değerli çalışmalardan dolayı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Yanılmaz Prof. Dr. Yalçın Kaya’ya yönetim kurulu adına plaket takdim etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.