DOLAR 32,5062 -0.11%
EURO 34,9501 0.32%
ALTIN 2.430,030,30
BIST 9.803,070,83%
BITCOIN 2075541-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kaybettikleri meslektaşlarını andılar

Kaybettikleri meslektaşlarını andılar

ABONE OL
12 Mart 2022 11:59
Kaybettikleri meslektaşlarını andılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgınında iki yıl geride kalırken, Edirne Eczacı Odası ve Edirne Tabip Odası salgında kaybettikleri meslektaşlarını andı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Kovid-19’u pandemi ilan etmesi ve Türkiye’de ilk vakanın görüldüğünün açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinin üstünden iki yıl geçerken, salgında ön saflarda yer alan birçok sağlık çalışanı ve eczacı hayatını kaybetti.

Edirne Eczacı Odası ve Edirne Tabip Odası da düzenledikleri ayrı anma etkinlikleri ile salgında kaybettikleri meslektaşlarını andı.

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Cenk Kes ve Edirne Eczacı Odası kurucu başkanı Ecz. Şükrü Ciravoğlu Şifa Eczanesi’nin önünde giydikleri beyaz önlüklerinin yakalarına siyah kurdele takarak salgında kaybettikleri meslektaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”          

Burada konuşan Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, pandeminin 2. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Pandeminin ilk gününden bugüne diğer sağlık çalışanları gibi biz eczacılar da kesintisiz sağlık hizmetimizi sürdürdük. Vatandaşların ilaca erişimini kolaylaştırmak, sağlık danışmanlığına devam etmek ve bulaşı azaltmak için çeşitli tedbirler aldık. Ancak ülkemizde 76 eczacımızı, 24 Eczacı teknisyenimizi ve 2 oda çalışanımızı pandemi savaşında kaybettik. Bölgemizde de iki meslektaşımız Ecz. Süreyya Zıpkınkurt ve Ecz. Fikret Atılgan’ı kaybettik. Başta Süreyya ve Fikret Abi olmak üzere pandemide kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“HAYATIMIZDAN 2 SENEYİ VERDİK”

Pandemide canla başla mücadele ettiklerini kaydeden Eczacı Şükrü Ciravoğlu da “Maalesef kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. İçimiz yandı ama bu mücadeleye devam ettik elimizden geldiğince gerek üretim aşamasında da gerekse hasta ve kitlelerinin karşılanması aşamasında canla başla mücadele ettik. Halkımıza hizmet vermeyi sürdürdük sonuçta hayatımızdan 2 seneyi verdik” dedi.

“ECZACILAR KAPILARINI KAPATMADI”

Eczacıların kesintisiz hizmet verdiğine değinen Türkiye Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Eczacı Cenk Kes ise “2020 Mart Ayı ile başlayan pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizde derinden etkiledi ve meslektaşlarımızın da ifade ettiği gibi hem camiamızdan hem de sağlık camiasından çok önemli kayıplar verdik ben o kayıplarımıza rahmet ve minnetle anarken tüm yurttaşlarımız da minnetle anmak istiyorum öncellikle. Tabi eczacılar bu dönemde çok önemli görevler üstlendi ve sağlık hizmetinin olmasa olmazı ilaç sunumunu kesintisiz bir şekilde 7/24 devam ettirdi. Hiçbir şekilde kapılarını kapatmadı. Her türlü zorluğa rağmen bu hizmetti sürdürdü, maske dağıttı. Herhangi bir karşılık beklemeden herhangi bir beklenti içinde olmadan ücretsiz maske dağıtımını sağladı elinden ne geliyorsa yapmaya çalıştı. Bundan sonra ki süreçte de devletlerimizin olanakları ile birlikte sağlık bakanımızın koordinasyonuyla birlikte bu göreve devam edeceğiz” dedi.

TABİP ODASI DA HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI

Edirne Tabip Odası öncülüğünde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacak salgında kaybettikleri meslektaşlarını andı.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, resmi rakamlara göre 95 binden fazla insanımızı ve 553 hekim ve sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Her biri bir anne, bir baba, bir eş, bir dost, bir arkadaş, bir sevgili, bir çocuk Her birinin acısını yüreğimizde taşıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.