DOLAR 32,5937 0.24%
EURO 34,8063 0.39%
ALTIN 2.421,58-0,45
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21562050,32%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kedi vahşice katledildi

Kedi vahşice katledildi

ABONE OL
11 Mart 2023 10:14
Kedi vahşice katledildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de sahibi tarafından hava alması için bahçeye çıkarılan ‘tako’ isimli kedi, iki gün sonra 1,5 kilometre uzaklıktaki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin arka bahçesinde vahşi şekilde boğazı sıkılarak öldürülmüş halde bulundu. Kedinin sahibi Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına giderek olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay Şükrüpaşa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi’nde meydana geldi. Bir süre önce kedi sahiplenen Abdurrahman Akbaşak, tüm bakımlarını ve pasaport kaydını yaptırdığı tekir cinsi kediye ‘tako’ ismini verdi.

Zaman zaman kedisini hava alması için oturduğu evin bahçesine ve yan tarafta bulunan boş arsa çıkaran Akbaşak, bir süreliğine eve girdi. Geri döndüğünde kedisini bıraktığı yerde bulamayan Akbaşak, tüm çevreyi aramasına rağmen bir sonuç alamadı.

ÖLÜSÜ 1,5 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Kedisinin evinin önünden kaybolmasından iki gün sonra yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin arka giriş kapısında ölüsünü bulunduğunu belirten Akbaşak, “Kedimin boynundaki tasmada cep telefonu yazılıydı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri bana ulaşarak arka giriş kapılarında bir kedinin cansız halde yattığını söylediler. Gittiğimde kedimin ölmüş olduğunu gördüm. Vücudunda herhangi bir yara izi de yoktu. Burada daha önce de yetkililer dişleri çekilerek işkence edilmiş canlı bir yavru kedi bulduklarını söylediler. Ben de durumdan şüphelenerek kedimin ölüsünü veteriner hekime götürdüm” dedi.

VAHŞİCE BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Veteriner hekim yaptığı muayenede, kedinin boğularak öldürüldüğünü tespit ettiğini belirten Akbaşak, “Kedimin vahşice öldürülmesi üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına giderek olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Olay yerinde ve olay yerini gören birçok kamera var. Bunlar incelendiğinde bu olayı gerçekleştiren kişi veya kişiler ortaya çıkacaktır. Yetkililerden kedimi vahşice öldüren kişilerin bulunup, hakkettikleri cezanın verilmesini istiyorum” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.