DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 34,9922 -0.26%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.068,04-0,13%
BITCOIN 2262631-0,96%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kent Konseyinden ‘halk ekmek’ çağrısı

Kent Konseyinden ‘halk ekmek’ çağrısı

ABONE OL
8 Aralık 2021 11:03
Kent Konseyinden ‘halk ekmek’ çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, kentte en temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinden zam tartışmaları yaşandığını ve bu tartışmada halkın göz ardı edilmekte olduğunu belirterek, ekmeğe tüm kesimlerin en ekonomik şekilde erişebilmesinin sağlanması için diğer belediyelerde olduğu gibi Edirne’de de ‘halk ekmek’ üretiminin faaliyete geçirilmesi için belediyeye çağrıda bulundu.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, genel kurul sonrasında göreve gelen yürütme kurulu üyelerini tanıtarak, konseyin önümüzdeki döneme dair hedeflerini anlattı.

Edirne Kent Konseyi’nin genel kurulunu gerçekleştirdiklerini belirten Çolak, “Yapılan seçimin sonucunda Kent Konseyi başkanlığına Nihat Çolak, yürütme kuruluna Ayhan Fırtına, Erdoğan Yanılmaz, Mertcan Yalçın, Asuman Yılmaz, Sibel Pekdemir, Serpil Tütüncü, Nedim Zobar, denetleme kuruluna Yılmaz Eren, Orhan Doğan ve M. Murat Bulut seçildiler” dedi.

“HALK EKMEK ÜRETİMİ FALİYETE GEÇİRİLMELİ”

Çolak, “ülke ekonomisinde son dönemde yaşanan sıkıntılar, yurttaşlarımızın alım gücünü düşürerek onları yoksullaştırmış, halkın öncelikli gündemini temel tüketim maddelerine gelen aşırı zamlar oluşturmuştur. Bu bağlamda; kentimizde de en temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerine zam tartışmaları yapılmaktadır. Bu tartışmada halk göz ardı edilmekte, halkın ekmeğe ucuz bir biçimde ulaşabilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Bizler halkın en temel gıda maddesi olan ekmeğe tüm kesimlerin en ekonomik şekilde erişebilmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyor ve bu konuda diğer belediyelerde olduğu gibi Edirne’de de ‘halk ekmek’ üretiminin faaliyete geçirilmesi için Edirne Belediyesi’ne çağrıda bulunuyoruz” dedi.

“ULAŞIM MASTER PLANI, DEMOKRATİK KENT ÇALIŞTAYI”

Ulaşım sektörü ve kentteki suçlarla alakalı çalışmalar yapılması konusunda çağrıda bulunan Edirne Kent Konseyi Başkanı Çolak, “Kentimizdeki ulaşımda ve altyapıda yaşanan sıkıntılar herkes tarafından görülmektedir. Trafik, otopark, toplu ulaşım gibi problemlerin çözülebilmesi için; imar planlarına entegre, bütünlüklü ve konuyla ilgili tüm kesimlerin katılacağı “Ulaşım Master Planı” yapılmasını öneriyoruz. Yine altyapı çalışmalarının düzensiz ve plansız ilerleyişi kentlilerimizi mağdur etmekte olup altyapı çalışması yapılacak bölgelerin önceden açıklanmasını, çalışma yapılan bölgeye alternatif olarak kullanılabilecek yolların belirtilmesini ve yapılan kazılarda geri dolguların çökme ve çukurlara sebep olmayacak şekilde uygulanmasını kentliler adına belediyeden talep ediyoruz. Yaşam alanlarımıza yönelik kentsel kararlar ile karar süreçlerine o bölgede yaşayanların katılımının mutlaka sağlanacağı oluşumların yaratılması ve bu oluşumların en önemlisi olan mahalle meclislerinin kurulması kent konseyimizin öncelikli hedeflerinden biri olacaktır. Kente karşı işlenen suçlara, çevre talanına karşılık, demokratik kent anlayışını hayata geçirmek zorundayız. Bu nedenle; demokratik kentten ne anladığımızı ve nasıl yürüteceğimizi tartışmak üzere kentin tüm dinamiklerinin katılacağı bir “Demokratik Kent Çalıştayı’nı en kısa sürede gerçekleştirmek için bu konuda katkıda bulunmak isteyen herkese, her kesime çağrıda bulunuyoruz. Demokratik bir kent birlikte kurabiliriz” dedi.

Çolak, ayrıca demokratik bir kent için Edirnelileri çalışma gruplarında meclislerinde katkı sunmaya davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.