DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22919052,23%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kente zarar verir”

“Kente zarar verir”

ABONE OL
9 Nisan 2021 11:27
“Kente zarar verir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Özel İdaresi’nin Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan 13 bin metrekarelik alandan taşınması karar vermesi ancak taşınma gerçekleşmeden Ticaret+Turizm alanı yapmak için plan değişikliğine gitmesi kafaları karıştırdı. Edirne’deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İl Özel İdaresinin bu plan değişikliğinin kente zarar vereceği görüşünde.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Edirne İl Özel İdaresi’nin DSİ Bölge Müdürlüğü yanındaki 13 bin metrekare alanını Talatpaşa Caddesindeki trafik yoğunluğu ve kentin turist ihtiyacını karşılayacak yeterli mekân olmadığı gerekçesiyle terk etmek istediğini belirterek, Bu gerekçelerle 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında değişiklik talebini ÇŞB Mekânsal Planlama Müdürlüğü’ne iletir ve değişiklik askıya çıkar” dedi.

Bu tür değişikliklerin haklı gerekçelerle, gelişen kentlerde olabileceğine dile getiren Gökerküçük, “Ancak bu durum hiç de göründüğü gibi değildir. İşte göründüğü gibi olmayan bu plan değişikliği konusunu inceleyen TMMOB İl Koordinasyon Kurulu görüşlerini kentin diğer örgütleri ile paylaşmak adına Kent Konseyini ziyaret etmişlerdir” dedi.

Gökerküçük, TMMOB İKK adına Makine Mühendisleri Odası Trakya Şubesi, Mimarlar Odası İl Temsilciliği ve İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Konuyu takip eden her iki kurum olarak 26 Mart 2021 günü askıya çıkarılan 25.000’lik ÇDP plan değişikliğinin kente zarar vereceği konusunda aynı düşünmekteyiz” dedi.

TMMOB İKK ve Kent Konseyi olarak konunun kentlilerce sahiplenilmesi için gerekenlerin yapılacağı konusunda ortak karar alındığını belirten Gökerküçük, “Bu konuda kentin duyarlı sivil toplum örgütleri ve kişileri ile ortak çalışmalar yapılacağı konusunda mutabık kalındı. Bu nedenle Trakya Platformu Edirne Bileşenleri olarak en yakın zamanda bir toplantı yapılmasının iyi olacağı önerildi. Bu konuda kentin Sivil Örgütleri ile görüşüldükten sonra toplantı gün ve yerinin belirlenmesi uygun görüldü. İl Özel İdaresinin anlamsız ve kuşkulu planlama talebi ve usulünün kente zarar vereceği konusundaki ortak düşünce ve kaygımızın karar verici makamlarda bulunan, kenti yöneten yetkililerle paylaşılmasının yararlı olacağı konusunda da mutabık kalındı” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.