DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BIST 9.085,850,06%
BITCOIN 2267013-0,70%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kereviz ile aşkınızı kuvvetlendirin”

“Kereviz ile aşkınızı kuvvetlendirin”

ABONE OL
12 Şubat 2021 15:57
“Kereviz ile aşkınızı kuvvetlendirin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr.Fevzi Özgönül, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel aşkla beslenme konusunda önemli bilgiler verdi.

Aşık birisi mutludur, gelecekten umutludur, kendisine güveni vardır ve sosyaldir. Ertesi gün uyandığında hala aşıktır. Aşk hormonu olarak bilinen beynin hipotalamus diye adlandırılan bölgesinden salınan oksitosin kişide birçok etki yapar.

Kişilerde öz güveni arttırır, böylece fazla kilolu bile olsanız bunun bir önemi olmadığını düşünüp kendinizle barışık olursunuz. Özellikle erkeklerde sevdiğine karşı sadakati arttırır. Koruyucu güdüleri harekete geçirir. Oksitosin stresi azaltır. Cinsel uyarılmayı arttırır. Oksitosin düzeyi arttıkça, sevdiği kişiyi, başkalarından daha çekici bulmaya başlar. Aşık kişilerin ağrı eşiği yüksektir ve kolay kolay ağrı hissetmezler. Gece uykularında düzelme ve daha dinç güne başlamayı sağlar.

Kısaca aşkınızı ateşlemek için yapmanız gereken aşk hormonu olan oksitosin seviyenizi arttırmaktır.

Şimdi gelelim aşkı besleyecek yiyeceklere;

Aşk karın doyurmaz diye bir özdeyiş vardır. Bir de Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer derler. O zaman erkeği romantik yapacak, kadını sevecen ve mutlu kılacak yiyecekler nelerdir? Sevgililer günün de ne yemeliyiz? Sevdiğimize ne yedirmeliyiz? Sevgide temas ve yakınlaşma çok önemli olduğu için bu gece yemek masanızı çok küçük bir masa seçmeye özen gösterin, böylece sevdiğinize çok daha yakın olacaksınız.

Yemeklerde afrodizyak etki yaratmak için köriyi kullanın, köri soslu bir tavuk veya et yemeği iyi bir seçenek olacaktır. Yanına zeytinyağlı bir kereviz de çok yakışacaktır. Kereviz de, sebzeler içerisinde afrodizyak etkisi kuvvetli bir sebzedir.

Ekmek yerine yiyebileceğiniz bir cevizin de afrodizyak etkisi kuvvetlidir.

Meyvelerden de özelikle muz ve çileğin etkisini unutmamalıyız.

Kuşkonmaz da çorba veya meze olarak sofradaki yerini almalıdır.

Son olarak da tarçının afrodizyak etkisinden yararlanmak için bir muhallebi sofraya eklenebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.