DOLAR 32,3436 0.24%
EURO 35,1046 -0.16%
ALTIN 2.307,391,33
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22910033,30%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediye Meclisi’nin 2. oturumu yapıldı

Keşan Belediye Meclisi’nin 2. oturumu yapıldı

ABONE OL
21 Kasım 2022 17:06
Keşan Belediye Meclisi’nin 2. oturumu yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün gerçekleştirildi.

Saat 15.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda başlayan toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Helvacıoğlu, Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutladıklarını ifade ederek, “Çok güzel bir kutlama programı ile kurtuluşumuzu kutladık. Etkinliklerimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borcumuz var. Birlik ve beraberlik ile borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Sempozyumundan alışveriş günlere kadar Keşan’a yakışan birçok etkinlik yaptık. Belediye ve meclisime teşekkür ederim. Şimdi önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan etkinliklerle Trakya’da önder Türkiye’ye örnek olacağız. Keşan Belediyesi olarak bölgenin lokomotifiyiz. Keşan Belediyesi olarak tarih yazdık. Rol model olmaya devam edeceğiz. Keşan’ın birlik ve beraberliği önem kazanmaya devam ediyor.” dedi.

Helvacıoğlu ve grup sözcüleri; Taksim, Kilis ve Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısını kınarken, Pençe Kilit Operasyonu’nda görev alan Mehmetçik’e operasyonlarda başarılar diledi.

Toplantıda; Belediye Meclis Üyeleri Barbaros Tokgöz, Mitat Bulut, Volkan Erkan, Coşkun Lofçalı mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Yoklamanın ardından ilk gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İlk olarak; “Belediyemizin 2023 yılı Performans Programının Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasıdır.” maddesi ele alındı.

Madde hakkında Keşan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan Balcı’nın bilgilendirmesinin arından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısı, “Belediyemizin 2023 yılı Bütçesinin Meclisçe görüşülerek karara bağlanması” maddesinin görüşülmesiyle sürdü.

Madde hakkında konuşan Hasan Balcı, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda 2023 yılı tahmini gider bütçesinin 855 milyon TL, tahmini gelir bütçesinin de 740 milyon TL olarak tespit edildiğini, İller Bankası’ndan 115 milyon TL’lik borçlanma ile birlikte denklik sağlandığını söyledi.

Grup sözcüleri ve Komisyon Başkanı Olcay Soran’ın konuşmalarının ardından yapılan oylamada; 2023 mali yılı bütçe kararnamesi, 2023 mali yılı gelir bütçesi, birim müdürlükleri 2023 mali yılı gider bütçeleri 1. düzeylerde, 2023 mali yılı ayrıntılı harcama programı ve 2023 mali yılı finansman programı ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Oylamanın ardından söz alan Helvacıoğlu, yapılan her işin Keşan’ın menfaatine olduğunu belirterek, dijital döneme girildiğini, Keşan Belediyesi olarak yeni döneme ayak uydurmak ve halkın refahı için Meclis’in birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi ve verdikleri katkı nedeniyle komisyon üyeleri ile Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.

2023 yılında uygulanacak Vergi, Harç ve Ücret Tarifelerinin belirlenmesi ise oy birliği ile Aralık Ayı Meclis Toplantısı’na ertelendi.

Keşan Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı 8 Aralık’ta yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.