DOLAR 32,4716 -0.22%
EURO 34,9417 0.28%
ALTIN 2.434,680,49
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21013591,13%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı yapıldı

Keşan Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı yapıldı

ABONE OL
28 Mart 2023 12:04
Keşan Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nde EYT kapsamına giren 150 kişiden 24’ü emeklilik dilekçesini verdi

Mustafa Helvacıoğlu: “504 çalışanımızla canla başla hizmet veriyoruz”dedi.

Toplantıda; Meclis Üyeleri Mithat Bulut, Mehmet Selim Aras ve Hakan Gürel izinli sayıldı.

Mecliste ilk olarak “Belediyemiz bünyesinde görev yapmakta iken 4857 sayılı İş Kanunu ve 696 Sayılı KHK gereğince emekliliğe sevk edilen 16 kadrolu işçi personelimizin kıdem tazminatları ve birikmiş alacakları ile 8 Belediyemiz şirket işçi personelinin kıdem tazminatlarının ödenmesi için,
a) 9.329.237,41 TL (dokuzmilyon, üçyüzyirmidokuzbin, ikiyüzotuzyedi TL, kırkbir Krş.) ana para ve İller Bankası’nın (İlbank A.Ş) uygulayacağı faiz tutarı ile  9.329.237,41 TL 24/36 ay vadeli kredi kullanılması için Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi,
b)Mevcut başvurumuzun karşılanmaması halinde 9.329.237,41 TL (dokuzmilyon, üçyüzyirmidokuzbin, ikiyüzotuzyedi TL, kırkbir Krş.) ana para ve işlem yapılacak olan bankanın uygulayacağı faiz tutarı ile kamu yada özel bir bankadan 9.329.237,41 TL 24/36 ay vadeli kredi kullanılması ve İller Bankası’ndan (İlbank A.Ş)  ana para ile hesaplanacak faiz tutarı kadar teminat mektubu alınması için Belediye Başkanı Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususlarının Meclisçe görüşülmesidir” maddesi ele alındı.

“24 KİŞİ EMEKLİLİK DİLEKÇESİNİ VERDİ”

Madde hakkında bilgi veren Helvacıoğlu, EYT’nin çıkmasıyla birlikte 24 personelinin emeklilik başvurusunda bulunduğunu belirterek, “Son EYT yasası ile birlikte 150 kişi isteğe bağlı emeklilik kapsamına girdi. Bunlardan da ilk anda 24 kişi emeklilik dilekçesini verdi. Bu arkadaşlarımızın kıdem tazminatları 9 milyon 329 bin TL. Bunun için ödeme planımız ve hizmet işleyişimizin bozulmaması için kredi kullanmak istedik. İller Bankası’yla bir görüşmemiz oldu, değerlendiriliyor. Ancak deprem bölgesindeki tüm belediyelere koşulsuz destek veriliyor. Teminat mektubu vermek için de çalışıyorlar. Belki para verecekler belki de teminat mektubu. Pazartesi günü belli olacak. Devlet bankalarında da faiz oranları yakın. İkisine de çalışma hazırlamak için mücadelemizi veriyoruz.” dedi.

“VERİMLİ VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMA MODELİYLE BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYORUZ”

Göreve geldiklerinde 539 personel ile Belediyeyi devir aldıklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Personel sayımızı yaklaşık %7 düşürdük. Şu anda mevcut personel sayımız 539’dan 504’e düştü. Buna rağmen üzerine 3 yeni müdürlük, 12 iştirak ve bunun yanı sıra, Erikli’yi kooperatiften devir aldık. Hızlı, kaliteli ve daha verimli hizmet üretmek adına ilave birim ve iştiraklerimizi kurduk. Yeni müdürlükler; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurduk. BSM, kütüphane, paylaşım mağazası, istihdam ofisi, çözüm masası açıldı, müze kuruldu, barınak büyüdü. KİSEV ve aşevine destek veriyoruz. Cep hizmet şubelerimiz açıldı, belediyespor kuruldu, spor birimimiz daha faal hale geldi. Mücavir alanlar devir alındı. Şu anda personel sayımızı %7 düşürerek hizmet ediyoruz. Personel sayımızı arttırmadan; 140 memur, 57 kadrolu işçi, 307 şirket personeli ile hizmet üretiyoruz. Hep ifade ettiğimiz gibi; verimli ve disiplinli çalışınca, personel sayınız azalıp hizmet alanınız genişlese de verimli ve disiplinli çalışma modeliyle başarılı işlere imza atıyoruz.”  

“SORUN PERSONEL DEĞİL VERİMSİZ YÖNETİM ŞEKLİYDİ”

Göreve geldiklerinde hantal ve verimsiz bir yapı ile karşılaştıklarını ifade eden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ama sorun personel değil verimsiz yönetim şekliydi. Santralde bir telefonun başında 6 personel duruyordu. Şimdi personel değişmedi. Personel sayısı düşse de aynı personel ile biz de çalışıyoruz. Ama biz personelimizi, daha verimli olabileceği alanlara yönlendirerek fayda verim planlaması yapıyoruz. Örneğin; binlerce vatandaşımızı kültürel ve sosyal etkinlikler ile buluşturan Belediye Sanat Merkezimizde bin 500 kişiye 3 personelimiz hizmet üretiyor, binlerce dezavantajlı vatandaşımıza destek veren paylaşım mağazamızda az sayıdaki personeli ile harikalar yaratıyoruz. Yüzlerce gencimizin iş bulmalarına aracı olan ‘İşkur İstihdam Ofisimiz’ 2 personel ile bu hizmeti yürütüyor. 153 diye bir şey yoktu. Şimdi de ‘Yüz Yüze 153’ü kuruyoruz. Örneğin; bugüne kadar yaklaşık 50 bin talep, öneri ve şikayete çözüm üreten Alo 153 Çözüm Masamızda gece gündüz toplam 5 personelimiz harika işler yapıyor. Cenaze hizmetlerimiz çok iyi işler yapıyor. Gassalından lokmasına kadar vatandaşımızın yanındayız.  Örnekleri çoğaltabiliriz ama kısaca tüm müdürlüklerimiz ile; KİSEV’inden aş evine, cep hizmet şubelerimizden belediye spora kadar tüm iştiraklerimizle de  az personel ile en verimli çalışmaları sergiliyoruz. Personelin %70-80’ini verimli hale getirdik. 504 çalışanımız canla başla hizmet veriyor. Takviye yapacağız. Emekli olan 24 arkadaşımıza hakkımız helal olsun. İşçimizin emekçimizin yanındayız.”

Grup sözcülerinin görüş bildirmesinin ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemiz mücavir alanı olan Erikli Sahili’nde, uzun yıllardır sürmekte olan kadastro davası ile ilgili olarak; gelinen hukuki durumun araştırılması, takip edilmesi ve sürece destek olunması amacıyla meclis üyeleri ve teknik bilirkişilerden oluşan 9 kişilik bir komisyon kurulması hakkında Helvacıoğlu, Meclise bilgi verdi.

Mustafa Helvacıoğlu, Erikli davasının devam ettiğinin dile getirerek, “Erikli’de yaşayan teknik kişiler, geçmiş dönemde avukatlık yapan dostlarımız, kadastroda hukuk olaylarına bakan büyüklerimiz, meclisimizden temsilcilerimiz, mühendislerden oluşan bir komisyon kurulmasını düşünüyoruz. Davaları takip ederler, meclisin takdirini alırlar, dava nerede hangi mahkemede şeklinde çalışmalar yapabilir. Kilitlendiğimiz noktalar var. Şu an Orkan Bey takip ediyor.”

Helvacıoğlu’nun bilgilendirmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.