DOLAR 32,5098 0.18%
EURO 34,8774 0.41%
ALTIN 2.483,540,88
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 1983605-4,71%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediyesi’nden, ağaç ve çevre hassasiyeti

Keşan Belediyesi’nden, ağaç ve çevre hassasiyeti

ABONE OL
10 Kasım 2020 11:08
Keşan Belediyesi’nden, ağaç ve çevre hassasiyeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Nehir Gergin ve Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, dün, Keşan Atatürk Stadı’ndan ağaç söküm ve dikim işiyle ilgili açıklama yaptı.

Atatürk Stadı’nda çalışmaların itinalı bir şekilde devam ettiğini dile getiren ve yeni stad düzenlemesi kapsamında mevcut ağaçların yerinden alınmasının zorunlu olduğunu ifade eden Gergin, “Doğaya ve çevreye zarar vermeden, ağaçlarımızı koruyarak ağaçlarımızı özel olarak getirttiğimiz araçla bulunduğu yerden uygun alanlara taşıyoruz. Bu aracı kullanmamız için bize tahsis eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da çok teşekkür ediyoruz. Ağaçları özel aracımızla sökümünü gerçekleştirdikten sonra Sarıkız Bölgemizde yeniden toprakla buluşturuyoruz. Biz tüm ağaçlarımızın yaşamasını istiyoruz. Bu ağaçlar stadımızda çokça hatıraya ortak oldular. Bu ağaçları ve hiçbir ağacımızı feda edemezdik” dedi.

Söküm ve dikim işlemlerinden sonra stad projelerinde altyapı çalışmalarına ağırlık verileceğinin altını çizen Nehir Gergin, “Projemiz süresince çalışmalarımız sırasında vereceğimiz tüm rahatsızlıklar için şimdiden hemşehrilerimizden özür diliyoruz” şeklinde konuştu.

Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç da kanalizasyon altyapısıyla stadın altyapı işine de başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Sonrasında istinat duvarı ve sahamızın drenaj çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra ise basketbol, voleybol ve futbol sahamızın imalatına başlayacağız”

Ağaçların toprağıyla beraber bulunduğu yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlayan aracın, yeşilinin korunması ve ağaçların gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla dizayn edildiğini ifade eden ve Keşan Belediyesi olarak stad yapım çalışmalarını titizlikle, özenle sürdürdüklerinin altını çizen Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay da araç teminini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.