DOLAR 32,3784 0.16%
EURO 34,9980 -0.3%
ALTIN 2.324,360,22
BIST 9.069,82-0,11%
BITCOIN 2265534-0,83%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan OSB’nin müteşebbis heyeti belli oldu

Keşan OSB’nin müteşebbis heyeti belli oldu

ABONE OL
6 Ağustos 2020 09:49
Keşan OSB’nin müteşebbis heyeti belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisinde alınan kararla Keşan’da kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyeti belirlendi. Mecliste ayrıca 1 milyon 215 bin lira katılım payının ödenmesi için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e yetki verildi. Keşan OSB’nin en büyük paydaşı İl Özel İdaresi oldu.

İl Genel Meclisinin Ağustos ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş Başkanlığında toplandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine Katılım hakkındaki raporu okudu. Keşan OSB’nin en büyük paydaşı İl Özel İdaresi tarafından 7 üye için üye başına 173 bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 215 bin lira katılım bedelinin ödenmesi için Edirne Valisi Ekrem Canalp’e yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Kılıç, paydaşların Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Edirne İl Özel İdaresi ve İpsala Ticaret Borsası başkanlığı olduğunu söyledi.

“GEÇ KALMIŞ YATIRIMLARDIR”

Konuyla ilgili söz alarak bu tür yatırımların geç kalınmış yatırımlar olduğunu belirten, CHP Grup Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli,  “Bu tür yatırımlar Trakya’ya Edirne’ye geç kalınmış yatırımlardır. Ancak bir takım siyasi boyuta çekme düşüncelerinden arınmamız lazım. Bu bizim Türkiye’de siyasi arenada genel bir sıkıntı. Yapılacak yatırım bu bölgeye ekonomik anlamda fayda verecektir. Bu konuyu böyle bir siyasi ortama çekmek yatırımları engelleniyor. Kamuoyu sadece bu siyasi çekişmelerle meşgul oluyor. Oysaki bu tür yatırımlar sen ben yaptım değil tüm Trakya’nın sahiplenerek destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KEŞAN’I TEBRİK ETMEK LAZIM”

Kılıç, ayrıca “Plan Bütçe Komisyonu olarak Keşan’da çeşitli kurumları ziyaret ettik. Belediye, Ticaret Odası Ticaret Borsası gibi. Orada dikkatimizi çeken bir olayla karşılaştık. Keşan, bu konuda bir yumruk olmuş. Tüm Milletvekilleriyle, odalarıyla, Kaymakamlarıyla, ilçe başkanlarıyla Ankara’ya gitmişler ve orada çok olumlu izlenimlerle geri dönülmüş. Sonuç olarak Keşan’ı tebrik etmek lazım” dedi.

Yapılan oylamada Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetine Edirne İl Özel İdaresi’nin yüzde 46,65 katılım payı ve 7 üye ile katılması oy birliği ile kabul edildi.

Keşan OSB Müteşebbis heyetinde yer alacak, Edirne İl Özel İdaresi üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Edirne Valisi Ekrem Canalp, Erdoğan Gümülcineli, İsmail Keleş, Erdinç Can, Halil Bayazıt, Sezgin Gündoğdu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.