DOLAR 32,5582 0.04%
EURO 34,9306 0.18%
ALTIN 2.430,280,31
BIST 9.770,130,49%
BITCOIN 2071688-4,14%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan tek yürek

Keşan tek yürek

ABONE OL
8 Şubat 2023 17:23
Keşan tek yürek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 İl’i etkileyen deprem nedeniyle Keşan’da vatandaşlar, kurumlar adeta tek yürek oldu ve Keşan Lisesi Spor Salonu’nda toplanan yardımlardan oluşturulan ilk TIR’lar deprem bölgesine uğurlandı.

Konuyla ilgili saat 12.00 sıralarında; Keşan Lisesi bahçesindeki spor salonu önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, CHP Keşan İlçe Başkanı Saner Özdilek, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Gökhan Yılmaz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kacaman katıldı.

Keşan’ın birlik ve beraberliğini yardım kampanyasında gösterdiğini belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Deprem bölgesine göndermek üzere ilk TIR’ımızı hazırladık. Ülkemize öncelikle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Afet bölgesine destek olmak için Keşan yine birlik ve beraberliğini gösterdi ve kamu kuruluşlarıyla, belediyesiyle, STK’larıyla, vatandaşlarıyla tek yürek oldu. Keşan olarak Edirne Valiliğimizin koordinasyonunda Keşan Kaymakamlığımızın önderliğinde yardım kampanyamıza devam ediyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Keşan’da da büyük bir dayanışma örneği gösteriyoruz. Allah bir daha bugünleri yaşatmasın. Zor bir süreçten geçiyoruz. Keşan’da adeta bir seferberlik yaşanıyor. Oyuncağını alıp yardım kolisine koyan çocuklarımız, evinde, elinde, cebinde ne varsa hazırlayıp gönderen duyarlı vatandaşlarımızın malzemelerini deprem bölgesine gönderiyoruz. Edirne Valimiz Kürşat Kırbıyık’ın görevlendirmesi Elbistan’a çıktı ve ilk yardım TIR’larımız buraya gidecek. Tüm bölgeye ulaşacak şekilde yardımlarımızı toplamaya devam ediyoruz.” dedi.

Helvacıoğlu, Keşan’daki yardım kampanyasının en az hafta sonuna kadar devam edeceğini ve daha da uzayabileceğini kaydetti.

Türk milletinin geleneğinde yardım kültürünün büyük bir önem taşıdığını kaydeden Mustafa Helvacıoğlu, şunları dile getirdi:

“Keşan olarak bundan sonra da yardımlarımıza devam ediyoruz. Keşan Lisesi bahçesindeyiz ve TIR’larımız yükleniyor. İlk TIR’ımız Elbistan’a gidiyor. Herkesten Allah razı olsun. Ülkemize geçmiş olsun, başı sağ olsun.”

Daha sonra sözü AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç aldı.

“Ülkemizin başı sağ olsun.” diyerek sözlerine başlayan Kılınç, “10 İl’imizde büyük bir doğal afet yaşıyoruz. Çok üzüntülüyüz. Ölenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Keşan olarak yardım konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Yardım gönderen herkesten Allah razı olsun. Devletimizin tüm kurumları, bakanlarımız, milletvekillerimiz yaraları sarmak için görevinin başında ve deprem bölgesindeler. Devletimiz görevinin başında ve süreç titizlikle yürütülüyor. 2 tane arka arkaya çok büyük bir depremle karşı karşıyayız. Söylenecek çok bir söz yok. Duyarlılıkları ve yardımseverlikleriyle yanımızda olan tüm Keşan halkına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP Keşan İlçe Başkanı Saner Özdilek de şunları söyledi:

“Acımız çok büyük. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Yardım kampanyasını organize eden herkese teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesinden; su, mama, çocuk bezi, konserve gıda ve hijyen ürünleri ihtiyaçları geliyor. Bu konuda Keşan halkının desteklerini beklemeye devam ediyoruz. Gönüllü çalışan birçok arkadaşımız var Keşan Lisesi Spor Salonu’nda Allah tüm herkesten razı olsun. Katkı veren herkese sonsuz teşekkürler. Hepimizin başı sağ olsun.”

Özdilek’in ardından Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı söz aldı.

Tarifi olmayan bir acı ile karşılaşıldığının altını çizen Şapçı, şöyle konuştu:

“Deprem bölgesinde birçok yardım malzemesine ihtiyaç duyuluyor. Battaniyeden yorgana, şarj pilinden elektrikli malzemelere, gıda ve bebek malzemesine kadar birçok farklı alanda malzemelere ihtiyaç duyuluyor. Keşan’ımız her konuda olduğu gibi yardım konusunda da yine özverili bir şekilde hareket ediyor. Ne kadar çok yardımda bulunursak yaralarımızı o denli daha fazla sarmış oluruz. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Gün birlik ve yaralarımızı sarma günü. Herkes taşın altına elini yardım için koyamaya çalışıyor.”

Açıklamada daha sonra MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan konuştu.

“Türkiye’me geçmiş olsun. Türkiye’min başı sağ olsun” diyerek sözlerine başlayan İnan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Acı bir felaket yaşıyoruz. Allah bir kez daha böyle acılar yaşatmasın. Keşan halkı olarak bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Keşan halkımız yine zor günde gereğini yapıyor. Hepsinden Allah razı olsun.”

İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Gökhan Yılmaz da “Zorlu kuş şartlarının yaşandığı bugünlerde yaşanan depremden dolayı tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölen vatandaşlarımıza Allah2tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi deprem bölgesi de çok soğuk. Enkaz altında kalanlar, barınma imkanı henüz bulamayanlar hipotermi yaşıyorlar. Deprem bölgesine bu durumu engelleyecek battaniye, kışlık giysi gibi malzemeler en elzem ihtiyaçlar. Keşan halkımız, depremin ilk anlarından beri duyarlılığını fazlasıyla gösteriyor. Valilik ve AFAD koordinasyonunda çalışmalar devam edecek. Vatandaşlarımızdan desteklerine devam etmelerini istiyoruz.” dedi.

Yılmaz’ın ardından Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman söz aldı.

Kocaman “Ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kaymakamlık ve Belediyemizin önderliğinde yapılan yardımlardan dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Çocuk ve yaşlı hasta bakım malzemeleri öncelikli olmak üzere yardım malzemelerine deprem bölgesinde öncelikli ihtiyaç var.” dedi.

Basın açıklamasında son konuşmayı Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz yaptı.

Kaymaz, “Deprem bölgesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin koordinasyonunda Valilik ve diğer ilgili kuruluşlarımızın talimatlarıyla deprem bölgesine desteğimize devam edeceğiz. Keşan halkımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün bir ve beraber olma günü. Tüm imkanlarımızla sonuna kadar maddi ve manevi olarak devletimizin yanındayız.” dedi.

Keşan’dan yardım TIR’ları gün boyunca afet bölgesine gönderilmeye devam etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.