DOLAR 32,5008 0.16%
EURO 34,7919 0.18%
ALTIN 2.488,651,09
BIST 9.565,940,37%
BITCOIN 2008029-1,23%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’a bir yenilik daha

Keşan’a bir yenilik daha

ABONE OL
28 Ekim 2020 12:39
Keşan’a bir yenilik daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nin yap-işlet-devret modeli ile Keşan’a kazandıracağı büfeli durakların ihalesi 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.
Keşan Belediyesi, ilçeyi bir yenilik ile daha tanıştırıyor. 10 noktada kurulacak olan büfeli duraklar hem kent estetiği açısından hem de ekonomik anlamda Keşan’a artı değer katacak.
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz Salı günü Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcıları Yakup Balcı ve Nuran Uslu basın açıklamasında bulundu.

“DEZAVANTAJI NEREDEYSE YOK DENECEK KADAR AZ VE ARTISI ÇOK OLAN BİR UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRMİŞ OLUYORUZ”

Keşan Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da duyurduğu büfeli durakların ihalesinin 3 Kasım 2020 Salı günü yapılacağını belirten Gergin, “Vatandaşlarımız sosyal medya hesaplarını ziyaret ederse nasıl bir model olması gerektiği, ne şartlarda alınabileceği, hangi noktalarda büfeli durak yapılabileceğini görebilirler. Örnek uygulamamız bir süredir Cumhuriyet Meydanı’nda bulunuyor. Bu büfede belediyenin bazı hizmetleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıyorduk. Bu durakların sayısını arttıracağız. Bu proje ile Başkan Yardımcımız Yakup Balcı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü ilgileniyor. Keşan için ticari anlamda güzel bir uygulama. Atıl durumda bulunan duraklarımızın bakımı ve güvenliğinin sağlanması anlamında bazı sorunlar yaşanıyordu. İşletecek olan vatandaşlarımız buradan geçimini sağlayacak. Hem istihdam yaratmış olacağız hem de duraklarımız işletmecinin kontrolünde olmuş olacak. Bu gibi çeşitli avantajları olan bir uygulama. Keşan Belediyesi olarak dezavantajı neredeyse yok denecek kadar az ve artısı çok olan bir uygulamayı hayata geçirmiş oluyoruz. Büfeli duraklar konusunda vatandaşlarımızdan belirlediğimiz noktalar haricinde öneriler gelebilir, önerilere açığız” dedi.

“İHALENİN SON BAŞVURU TARİHİ 02 KASIM”

Daha sonra söz alan Balcı ise belirlenen noktalarda 10 adet büfeli durağı, 10 yıllığına yap işlet devret modeliyle ihale edeceklerini dile getirerek, şunları söyledi: “İhalenin son başvuru tarihi 2 Kasım. 2 Kasım itibariyle ihale katılmak isteyen vatandaşlarımız evraklarını teslim etmiş olmalı. 3 Kasım’da 10 adet büfeli durağın ihalesi gerçekleştirilecek. Amacımız hem durakları kontrol altına almak hem de hizmet sunmak. Söz konusu projemiz ile ilgili bir örneğimizi Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün karşısında sergiliyoruz. Kira sözleşmeleri 10 yıllık yapılacak”

“KİRA BAŞLANGIÇLARINI MİNİMAL TUTTUK”

Yap-işlet-devret modeli hakkında bilgi veren Yakup Balcı, sözlerini şöyle tamamladı: “İhaleyi kazanan taraf ile 10 yıllık sözleşme imzalayacağız. İhaleyi kazanan büfeyi yaptıracak ve 10 yıl boyunca işletecek. Sözleşme süresi sona erdiğinde büfeyi belediyemize devredecek. Devredilmesiyle birlikte yeniden ihaleye çıkarılacak.
Kira başlangıçlarını minimal tuttuk. Aylık; bazı noktalarda 500, bazı noktalarda 750, bazı noktalarda 1000 TL. Bu tip durakları önümüzdeki sezon Erikli ve Yayla’da da düşünüyoruz. Eğer talep gelirse bundan sonrada yeni duraklarımızda da bu modeli uygulamayı düşünüyoruz. Keşan halkına hayırlı uğurlu olsun”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.