DOLAR 32,4986 -0.15%
EURO 34,9471 0.26%
ALTIN 2.434,000,46
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2066250-2,27%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da tedbirler üst seviyede

Keşan’da tedbirler üst seviyede

ABONE OL
11 Mart 2021 10:47
Keşan’da tedbirler üst seviyede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’da salgına karşı tedbirlere daha fazla uyulması yönünde çağrı yaparak, “Sayın Valimin ifadesi vardı. “Keşan’da yangın var” diye. Gerçekten bu yangını söndürecek olan bizler değiliz. Hani bir Belediye Başkanı olarak Keşan’da elimden gelse de virüsü yok etsem. Öyle bir hakkım, öyle bir yetkim olmadığını hepiniz biliyorsunuz. O yüzden Keşan halkına güveniyoruz. Keşan halkı Keşan’daki vakaları bu seviyeye getirdiyse, kaldırmasını da bilir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Edirne ziyaretleri kapsamında Edirne’de bulunan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Edirne Valiliği’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, salgın tedbirlerini arttırdıklarını söyledi.

“KEŞAN’DA TEDBİRLERİ OLAĞANÜSTÜ ARTTIRDIK, BÖLGESEL KARANTİNALAR VAR”

Keşan’da ki vakaların Edirne’yi kırmızı yapmaya yettiğini belirten Helvacıoğlu, halkın maske, mesafe ve hijyen üçlüsüne uymasıyla rengin mavi ya da sarıya düşeceğine inandığını söyledi.

İlçede bölgesel karantinaların olduğunu belirten Helvacıoğlu, “Keşan’da tedbirleri olağanüstü arttırdığımız doğrudur. Bölgesel karantinalar oluyor. Mahalle karantinaları oluyor. Köy karantinaları oluyor. İşletme kapatmalarına kadar sıkı önlemler alınıyor. Sokağa çıkma yasağı yok ama gönüllü karantinada geçtiğimiz hafta sonu vatandaşlarımız ve halkımız olağanüstü kurallara uydu. Ben öncelikle halkımıza teşekkür ederim. Keşan’ın vakaları Edirne’yi kırmızı yapmaya yeter derecede yüksekti. Ama bugünlerde alınan tedbirler inşallah önümüzdeki yakın süreçte Edirne’nin de rengini değiştirecek kadar, olumlu değiştirecek kadar Keşan halkının duyarlı olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Sayın Valimin, Sayın Kaymakamımın ve tüm ilgili kurumların olağanüstü bir çabası var. Ama bu çaba sadece bizlerle olmayacak. Halkımızın, maske, mesafe ve hijyen konusunda tedbirleri işe yarayacak” diye konuştu.

Kendilerinin tedbir almakla yükümlü olduğunu, asıl bu koronavirüsü bitirecek olanın vatandaşlar olacağını vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, bununda olağanüstü tedbirler alarak gerçekleştirilebileceğini söyledi.

“KEŞAN HALKI VAKALARI BU SEVİYEYE GETİRDİYSE, KALDIRMASINI DA BİLİR”

Tüm kurumların tedbirlere yönelik olağanüstü çabası olduğunu aktaran Başkan Helvacıoğlu, “Sayın Valimin ifadesi vardı. “Keşan’da yangın var” diye. Gerçekten bu yangını söndürecek olan bizler değiliz. Hani bir Belediye Başkanı olarak Keşan’da elimden gelse de virüsü yok etsem. Öyle bir hakkım, öyle bir yetkim olmadığını hepiniz biliyorsunuz. O yüzden Keşan halkına güveniyoruz. Keşan halkı Keşan’daki vakaları bu seviyeye getirdiyse, kaldırmasını da bilir. Benim inancım şudur ki, önümüzdeki süreçte Keşan’ın renginin olumlu seviyeye ineceğine, mavi, ya da sarıya kadar etkili olacağına inanıyorum.

“OLUMLU SONUÇLAR ALMAK TEDBİRLERİ BİTİRMEZ, MASKE VE MESAFEYLE YAŞAYACAĞIMIZI HERKES BİLSİN”

Ve göreceksiniz de Keşan bunu hak ediyor. Çünkü esnafımız zor durumda. Biz esnafların açılmasını beklerken pazaryerlerimizi bile kapattık. Yani olağanüstü tedbirler almaya başladık. Keşan pazarı, hayvan pazarı, halk pazarı kapalı, sadece semt pazarlarımız açık. Bu konuda önlemler sürüyor. Başarıya doğru gidiyoruz. Olumlu sonuçlar almaya doğru gidiyoruz. Ama bu tedbirlerin bitmesi anlamına gelmiyor. Bu maskeyle, bu mesafeyle yaşayacağımızı herkes bilsin. Bunu bitireceksek biz bitireceğiz. Bu iş bitecekse halkımızla bitecek. Jandarmamızla, polisimizle, valimizle, kaymakamımızla sadece bizler tedbirleri almakla yetkiliyiz. Bitirmekle biz yetkili değiliz. Bitirmenin şuan temel kaynağı vatandaşlarımızın olağanüstü tedbirler alması” dedi.

“GÖNÜLLÜ KARANTİNALAR EDİRNE’NİN RENGİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Hastanelerin ve yoğun bakım artışlarının kontrol altına alındığını ama tam olarak bir bitiş sağlanmadığını belirten Başkan Helvacıoğlu, “Edirne’de de vakaların ortalaması yükselmeye başladı. Türkiye’de de yükselmeye başladı. Bahar geliyor, yaz geliyor. Boğazımıza kadar geldi. Ciddi bir şekilde tedbirlere ihtiyacımız var. İşletmelerimizi düşünüyorsak, kapalı esnafımızı düşünüyorsak, ben açık olan esnaflarımıza da söylüyorum. ‘Kapalı komşunu da düşün’. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. ‘O kapalı binlerce esnafımızı da düşünün’. Bir çağrıda bir seferberlik içerisindeyiz. Bunu başaracağımızdan eminim. Ben iddialıyım. Bu pazartesi olmadı ama önümüzdeki Pazartesi günü gönüllü karantinalar devam ettiği sürece Edirne’nin renginin değişeceğini ve herkesin mutlu olacağı bir tablo oluşacağına ben inanıyorum. Hastanelerimiz de ve yoğun bakımlarımız da artışlar sürüyordu. Şu anda kontrol altında ama bitmiş değil” dedi.

“EDİRNE POLİSİ VE JANDARMASI DA, KEŞAN’DA GÖREV YAPIYOR”

Helvacıoğlu, Keşan’da Edirne’den gelen polis ve jandarmanın da görev yaptığını Saros Körfezi’ne giriş çıkışların kontrol edildiğini ve tedbirlerin arttırıldığını söyledi.

Apartmanlarda dezenfekte çalışmaları yapıldığını, marketlere HES koduyla girilebildiğini, park ve bahçelerin kapandığını vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, “Keşan’da Edirne’den gelen polis ve jandarma da görev yapıyor. Saros Körfezi’ne giriş çıkışlar kontrol ediliyor ve tedbirler arttırıldı.

“VAKALARIN OLDUĞU MAHALLELERDE OKULLAR KAPALI”

Apartmanlarda dezenfekte çalışmaları yapılıyor, marketlere HES koduyla giriliyor, park ve bahçeler ise kapandı. Bu da salgınla mücadelede başarıya götürüyor Keşan’ı. Vakaların olduğu mahallelerdeki okullar kapalı şu anda. 4-5 mahallemizde sorun yaşıyorduk. Gelen haberler iyileşme yönünde. Perşembe yarın cuma, cumartesi ve pazar Aksaray’da ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi gönüllü karantina değil de, eve girme eve kapanma ile daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.