DOLAR 32,5181 -0.09%
EURO 34,7987 -0.21%
ALTIN 2.423,37-0,27
BIST 9.755,911,15%
BITCOIN 21600270,15%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yılı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yılı

ABONE OL
21 Temmuz 2022 11:04
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs’ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmün önüne geçmek ve Ada’da barış ve huzuru sağlamak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden 48 yıl geçti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıl dönümü vesilesiyle dernek binasında program gerçekleştirildi.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Uğur Ülgen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve gaziler katılım gösterdi. Programda 48.yıl önce gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’yla ilgili TRT arşivinden sinevizyon gösterimi ve arşiv fotoğrafları Gazilere izletildi.

“498 KAHRAMAN EVLADIMIZI KIBRIS’TA ŞEHİT VERDİK”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, “bir güç olduğumuz bu görevde 498 kahraman evladımızı Kıbrıs’ta şehit verdik. Yüzlerce gazimiz var. Ama hepinizden Allah razı olsun. Bu süreçte 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 48. Yıldönümü. Barış ve özgürlük bayramımız kutlu olsun. Tüm Kıbrıs hatıralarıyla dolu kahraman gazilerimizi kutluyorum. Bu gün münasebetiyle TRT arşivinden yaşananlarla ilgili kısa bir sinevizyon gösterimi ve fotoğraf sergimiz olacak. Daha sonra ikram ile programımızı bitireceğiz. Bizlere bu onuru verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah kabir rahatlığı gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler versin diliyorum” şeklinde konuştu

“TRT ARŞİVİNDEN 25 FOTOĞRAF”

İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Uğur Ülgen, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü dolayısıyla bir araya geldik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. TRT arşivlerinden talep ettiğimiz videolar ile başkanlığımızın gönderdiği 25 kare fotoğrafları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne bölge müdürlüğü olarak Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ile beraber sizlere sunacağız” dedi.

“BİZLERİ DUYGULANDIRDI”

Basın mensubu Adem Yavuz’un Kıbrıs Harekatı’nda esir düşerek şehit olmasını unutamadığını söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu, “Bugün adaya savaş için değil barış için çıkmış bulunuyoruz. O günü yaşamak ve hatırlamak bizleri duygulandırdı. Bu savaşta benim unutamadığım tek şey var. Çok kıymetli basın mensubu Adem Yavuz orada gözleri bağlanarak esir düştü ve şehit oldu. Şu anda ülkemizde mezarı Sivas’tadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gelmiş geçmiş bütün şehitleri, ebediyete intikal eden tüm gazi arkadaşlarımı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“HEPİMİZ HEYECANLIYIZ”

Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkan Yardımcısı Fevzi Demir de “Bu programa katıldığımız için hepimiz heyecanlıyız. Buradaki olayı size anlatmama gerek yok zaten hepiniz biliyorsunuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, Kıbrıs’ta vatan uğruna şehit düşen tüm askerlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet, sağ kalan gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.