DOLAR 32,5986 0%
EURO 34,9433 0.26%
ALTIN 2.421,98-0,31
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087446-3,38%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıçcıgil, Büyük Eczacı Mitingini değerlendirdi

Kılıçcıgil, Büyük Eczacı Mitingini değerlendirdi

ABONE OL
2 Aralık 2022 11:28
Kılıçcıgil, Büyük Eczacı Mitingini değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da düzenlenen Büyük Eczacı Mitingini değerlendiren Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, “Vatandaşlarımızın sağlık hakkıyla ilgili yaşadığı sıkıntılara, ilaç yoklarına, artan ilaç fiyat farklarına, artan eczacılık fakültelerine, eczanelerdeki ekonomik yangına ve bu konuda vatandaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarına hep birlikte dur dedik” ifadesini kullandı.

Ankara’da eczacıların ekonomik ve çalışma koşullarıyla ilgili gerçekleşen Büyük Eczacı Mitingi konusunda Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, açıklamada bulundu. Türkiye’nin dört bir yanından eczacılar Başkent’te miting için bir araya geldi. ‘Eczacıların yok sayılmasına dur de, ilaç fiyatlarına dur de, eczacıların yok sayılmasına dur de’ gibi pankartlarla eylem gerçekleştirilirken, Başkan Kılıçcıgil ilaç yokluğunun artık vatandaşın sağlığını tehdit eder boyuta vardığını belirtti. Nöbetçi eczane sıkıntısına da değinen Gürkan Kılıçcıgil, nöbete kalan eczane sayısının arttırılarak vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı bir nebze çözmek için adım attıklarını dile getirdi.

“VATADANŞIN YAŞADIĞI SIKINTILAR İÇİN ‘DUR’ DEDİK”

Edirne Eczacı Odası Başkanı Kılıçcıgil, “Bilindiği gibi 27 Kasım Pazar günü Ankara’da büyük eczacı mitingimizi gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen eczacılar, eczacı teknisyenleri, eczacılık fakültesi öğrencilerimiz ve mitingimize destek veren vatandaşlarımızla büyük bir miting gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın sağlık hakkıyla ilgili yaşadığı sıkıntılara, ilaç yoklarına, artan ilaç fiyat farklarına, artan eczacılık fakültelerine, eczanelerdeki ekonomik yangına ve bu konuda vatandaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarına hep birlikte dur dedik. Mitingimizi gerçekleştirdikten sonra eczanelerimize döndük ama eczanelerimiz, yangın yeri olmaya hala devam ediyor. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu çok büyük bir ilaç yokluğu sıkıntısı var ve bu sıkıntı artık bugün vatandaşlarımızın sağlıklarını tehdit eder boyuta vardı. Bulunamayan ilaçlar konusunda eczaneler olarak kendi aramızda paylaşımlar yapıyoruz ama özellikle nöbetçi eczanelerimizde çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Belli nüfus oranlarına göre nöbetçi eczaneler bırakıyoruz ve nöbetçi eczanelerimizle özellikle reçeteli ilaçlar konusunda hizmet veriyoruz. Burada çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. En basit çocuk şurupları, öksürük şurupları, antibiyotikler bulunamıyor. Saydığım bu kalemler bizlerin en yoğun olarak verdiğimiz ilaçlar.  Bununla ilgili biz çözüm önerilerimizi defalarca aktarmamıza rağmen bugüne kadar yetkililerden herhangi bir adım göremedik. Biz Edirne Eczacı Odası olarak nöbetçi eczanelerimizin sayısını arttırarak en azından o alanda mevcut eczanelerin stoklarını arttırmak istiyoruz. Tabi bu ne kadar çözüm olacak bunu bilmiyoruz ama en azından bizler, vatandaşlarımızın yaşadığı bu sıkıntıyı çözmek için bir adım atıyoruz” şeklinde konuşmasını noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.