DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20756112,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kipi Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlara acil çözüm çağrısı

Kipi Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlara acil çözüm çağrısı

ABONE OL
19 Ekim 2020 16:06
Kipi Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunlara acil çözüm çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr/’de yer alan haber de, Kipi sınırından çıkış veya girişlerde yaşanan sıkıntıların insanların sabrını zorlama noktasına geldiğini ifade eden milletvekilleri şu andaki durumun vatandaşların seyahat özgürlüğünü imkansız hale getirdiğini belirttiler.

KİNAL milletvekilleri Burhan Baran, İlhan Ahmet, Vasilis Kegeroglu, Kostas Skandalidis, Hara Kefalidu, Maliye Bakanı Hristos Staykuras’a yönelik sundukları soru önergesiyle ülkeden çıkış yapan vatandaşların, www.gov.gr platformunda elektronik ortamda doldurmak zorunda oldukları formla ilgili yaşanan sorunların giderilmesini istedi. Milletvekilleri söz konusu formun doldurulması için vatandaşların web banking hesaplarının olması gerektiğini, bunun da özellikle yaşlıların ve genel anlamda vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtladığını belirttiler.

KİNAL milletvekillerinin Kipi sınır kapısındaki sorunlar ilgili sundukları soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemize Kipi sınırından çıkış veya girişlerde yaşanan sıkıntılar insanların sabrını zorlama noktasına gelmiştir. Her iki şeritteki araçların ( ticari ve yolcu), uzun süre kuyrukta beklemeleri sınırda kilometrelerce konvoy oluşmasına sebep olmakta ve bu durum vatandaşların toleransını yok etmek üzeredir.

Bu ortamda Tır sürücülerinin ve seyahat eden yolcuların da beklemelerden kaynaklı memurlarla tartışma yaşamaları üzücü bir durumdur.

Sınırdaki trafik yoğunluğuna sebep olan asıl unsur, gümrük polisinin Tır, yolcu otobüsleri ve özel otoların denetlemesini aynı anda yapmasıdır . Tüm bu duruma kovit testleri ve Plf kodları kontrolü dahil olunca gerginliğin bir o kadar artması kaçınılmaz olmaktadır.

Ayrıca ülkeden çıkış yapan vatandaşların, www.gov.gr platformunda elektronik ortamda doldurulmuş beyanname sunmaları mecburidir. KEP’ ten onaylanmış fakat elektronik olmayan dilekçeler kabul edilmemektedir. Ancak bu beyannameyi doldurmak için elektronik banka hesabının (web banking) veya Taxisnet kodlarının olması gereklidir. Bu durum interneti kullanmakta zorlanan vatandaşlarımızı özellikle yaşlılarımızı yormakta ve vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü adeta imkansız hale getirmektedir.

Son olarak gümrüğün saat 23:00 -07:00 arası kapalı olması açılış saatlerindeki kaotik ortamı daha da kötüleştirmektedir”

Milletvekilleri sorunla ilgili olarak bakan Staykuras’a cevaplandırması için şu soruları yönelttiler:

“1. Gümrükte üst üste, konvoylar halinde bekleyen binlerce tırın yanı sıra yolcu ve özel araçların da gümrük işlemlerinin hızlandırılması için devlet ne gibi kararlar almayı düşünmektedir?

2. Gümrükteki araçların sorunsuz giriş çıkış işlemlerinin gerçekleşmesi için Kipi Sınır Kapısının hizmete açık olan saatlerini çoğaltmayı düşünüyor musunuz?

3. Gümrükteki yoğunluğu gidermek için gümrük personelini sayıca artırmayı göz önünde bulunduruyor musunuz?

4.Teknolojiye ulaşmakta veya kullanmakta zorluk çeken kişiler için dijital olmayan ancak KEP’ ten onaylanmış beyannamelerin kabul edilmesi konusunda herhangi bir öngörünüz var mıdır?”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.