DOLAR 32,5260 -0.08%
EURO 34,8255 -0.17%
ALTIN 2.431,570,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2107231-2,80%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kira artış oranları, TÜİK’in açıkladığı TÜFE oranında yapılıyor”

“Kira artış oranları, TÜİK’in açıkladığı TÜFE oranında yapılıyor”

ABONE OL
22 Ekim 2022 16:13
“Kira artış oranları, TÜİK’in açıkladığı TÜFE oranında yapılıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Ahmet Yaşar, belediyeye ait iş yerlerindeki kira artış oranlarının ilgili genelge ve ihale şartnamelerinde belirtilen ve TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksinin on iki aylık ortalaması oranında yapıldığını, sözleşmede belirtilen oranın altında güncelleme yapılmasının kamu zararına sebebiyet verdiğini ifade etti.
Keşan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Ahmet Yaşar yaptığı açıklamada, belediye iş yeri kiralarına yapılan güncelleme ile ilgili bilgi verdi.

“620 ADET İŞYERİMİZ 2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNU KAPSAMINDA DEĞİŞİK TARİHLERDE İHALE USULÜ İLE KİRAYA VERİLMİŞTİR”

Yaşar, “Yerel basında çıkan ve belediyemizce kiraya verilmiş olan işyerleri kiralarına %59.91 oranında belediyemizce zam yapıldığına dair çıkan haber ile ilgili olarak; mülkiyeti belediyemize ait olan 620 adet işyerimiz 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu Kapsamında değişik tarihlerde ihale usulü ile kiraya verilmiştir.
16.01.2019 tarih ve 30657 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu İdarelerinin Taşınmaz Kiralamalarına İlişkin Genelge esaslarına göre kira artışlarının Türkiye İstatistik Kurumunca artışın yapılacağı ayda yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksinin (Tüfe) on iki aylık ortalaması oranında yapılacağı belirtilmiştir. Kira sözleşmesine istinaden Tüketici Fiyat Endeksinin on iki aylık ortalamasının altında güncelleme yapılması kamu zararına sebebiyet verecektir.” dedi.

“KİRA ARTIŞ ORANLARI İHALE ŞARTNAMELERİNDE BELİRTİLEN TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMUNCA AÇIKLANAN ORANDA YAPILMAKTADIR”

Keşan Belediyesi’ne ait iş yerlerinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve ilgili genel kapsamında ihale edilerek, şartnameleri ile kira sözleşmelerinin hazırlandığını ve kiraya verildiğini ifade eden Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kiracılarımıza yapılacak kira artış oranları Belediyemizce belirlenmemektedir. Kira artış oranları ilgili genelge ve ihale şartnamelerinde belirtilen Türkiye İstatistik Kurumunca açıklanan oranda yapılmaktadır. Belirlenen artış oranlarının altında yapılacak kira artışları Sayıştay ve Mülkiye Baş Müfettişlerince yapılan denetimlerde tespit edilerek kamu zararına sebebiyet verildiği gerekçesi ile işlemi eksik yapan müdürlük ve işlemi yapan personel hakkında yasal süreç başlatılarak kamu zararının tahsili yoluna gidilmektedir.
Bu nedenle, İdaremizce herhangi bir kamu zararına sebebiyet vermemek adına gerekli talimatlar doğrultusunda işlemler tesis edilmiştir. Kamuoyunun dikkatine sunulur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.