DOLAR 32,4873 0.22%
EURO 34,5887 0.25%
ALTIN 2.479,47-0,14
BIST 9.564,77-1,19%
BITCOIN 2050876-4,35%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırklareli kavşağına sinyalizasyon şart

Kırklareli kavşağına sinyalizasyon şart

ABONE OL
20 Ocak 2022 12:32
Kırklareli kavşağına sinyalizasyon şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Kırklareli yol kavşağında her sabah  250 metrelik araç kuyruklarıyla oluşan trafik sorunu ve beraberinde yaşanan kazalarla alakalı yetkili mercilerden sabah saatleri için sinyalizasyon sistemi talep etti.

Kırklareli Kavşağı’ndan sonraki bölgenin eğitim bölgesi olduğunu hatırlatarak birçok kolej ve kreş olduğunu söyleyen Başkan Pekcanlı, Edirne Belediyesi’nin Modavizyon Fabrikası’na kadar yetkili olduğunu Kırklareli Kavşağı’nın ise Karayollarına ait olduğunu belirtti. Özellikle sabah saatlerine yaşanan kazalara tanık olduğunu dile getiren Pekcanlı, ailelerin çocuklarını okula bırakma sürecinde sinyalizasyon sisteminin bu sorunu çözeceğini ifade etti.

“KIRKLARELİ KAVŞAĞINA SİNYALİZASYON ŞART”

Edirne çıkışında bulunan Kırklareli Kavşağı’nda çocuklarını okula götüren ailelerin yaşadığı sıkıntı ve oluşan kazalara değinen Pekcanlı, “Bu kazadan sonra ben Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü’nü de aradım. Edirne Belediyesi’nin yaptırımı nereye kadardır diye. Erdal Müdür dedi ki ‘Edirne çıkışına kadar Edirne Belediyesi’nde ama Modavizyon Fabrikası’ndan sonra bu kavşaklar tamamen karayollarına ait.’ Karayollarından böyle bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Yakında bunu yapacaklardır. Biz de özellikle Karayolları Müdürlüğü’nden, Valilik’ten gerekli çalışmaları yapmasını istiyorum. Burada her sabah 150-250 metre kuyruklar oluyor. Burada sıkıntıda yaşanıyor. Şehir içinden daha fazla bir hareket oluyor. Çünkü orada çocuğunu arabayla götürüyor. Covid’ten dolayı aileler çok fazla servis tercih etmiyor. Felaket bir yoğunluk var. Sinyalizasyonla bu iş çözülür. Günün belli saatlerinde çalışan sinyalizasyonda olabilir. Kimseye akıl vermek haddim değil ama sinyalizasyon çalışır 9 buçuk-10’dan sonra normal güzergah devam eder. Orası eğitim bölgesi zaten. Özel kolejler var, kreşler var. Doğal olarak orada sinyalizasyon olmasını en azından bir düzenleme olmasını bekliyoruz. Belki Trafik Şube Müdürlüğü hassas davranarak oraya ekip yolluyor ama ben ekiplerin çalıştığını görmüyorum. Sıkıntı da bu zaten” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.