DOLAR 32,5079 0.17%
EURO 34,7969 0.16%
ALTIN 2.490,121,14
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20601664,21%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar’a davet ettiler

Kırkpınar’a davet ettiler

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:32
Kırkpınar’a davet ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Tarihi Kırkpınar davul zurna Ekibi, Vali Ekrem Canalp, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne caddelerini dolaşarak vatandaşları Cuma günü başlayacak olan güreşlere davet etti.

 

41 kişiden oluşan Tarihi Kırkpınar davul zurna ekibi sabah saatlerinde Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti. Güreş ezgileri çalarak Valilik bahçesine gelen ekibi kapıda karşılayan Edirne Valisi Ekrem Canalp, geleneklere uygun olarak davul zurna ekibinin şefine bahşiş verdi.

 

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin davul zurna ekibiyle güzel olduğunu belirten Vali Ekrem Canlap, “Bu sese milletimiz aşinadır. Bu ses duyulduğunda büyük heyecan oluşur. Yapılan ziyaretler geleneğin devamı için önemli. Biz de Kırkpınar’ın geleneklerini en iyi şekilde yaşatarak geleceğe taşımalıyız. İnsanlığın ortak mirası bu geleneğe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz” dedi.

 

Ardından belediyeye geçen şef ile 20 davulcu ve 20 zurnacıdan oluşan Tarihi Kırkpınar davul ve zurna ekibi Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı Edirne Belediyesi önünde çaldıkları ezgiler eşliğinde karşıladı.

 

Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi’nin şefi Fahrettin Zurnacı, Başkan Gürkan’a çiçek takdim ederek, 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin hayırlı-uğurlu olmasını diledi. Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi’nin Başkan Gürkan’ın en sevdiği türkü olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’yi çaldı.

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan da davul zurna ekibine teşekkür ederek, “Tarihi Kırkpınar’ın tarihi davul-zurnacıları 658. Kırkpınar’ımız Edirne’mize, ata sporumuz yağlı güreşe ve büyük Türk Milleti’ne hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah 657 yıldır başarıyla yaptığımız Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 658.’sini de bu yıl yine hep beraber Edirne’den Ardahan’a; Hatay’dan Sinop’a gelen bütün pehlivanlarımızla, bütün misafirlerimizle cazgırlarımızla, hakemlerimizle ve ebetteki davul-zurnamızla yine en güzel şekilde, layık olduğu şekilde, atalarımıza, ecdadımıza layık olduğu şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Edirne’de Kırkpınar’ı düzenleyen kurum olarak; Edirne Belediyesi, Valiliğimiz, Sayın Valimiz ve diğer tüm kamu kurumlarının desteğiyle yine eksiksiz; hem ata sporumuza hem de gelen misafirlerimize ve televizyonlarından canlı yayınlanıyor olması nedeniyle bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya Kırkpınar’ın en güzel şekilde yapıldığını tekrar göstereceğiz. Bu yıl 658.sini yapmaktan onur ve gurur duyduğumuz, büyük Türk Milleti’nin ata sporu olan yağlı güreşler hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Daha sonra 41 kişiden oluşan Tarihi Kırkpınar davul zurna ekibi Edirne’nin cadde ve sokaklarını dolaşarak vatandaşları Cuma günü başlayacak olan Sarayiçi Er Meydanı’nındaki Tarihi Kırkpınar Güreşlerine davet etti.

 

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.