DOLAR 32,5154 0.19%
EURO 34,8267 0.26%
ALTIN 2.486,340,99
BIST 9.538,220,08%
BITCOIN 1997822-3,13%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar’ın efsalerinden ziyaret

Kırkpınar’ın efsalerinden ziyaret

ABONE OL
20 Ağustos 2019 14:27
Kırkpınar’ın efsalerinden ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yaşayan efsaneleri Kenan Şimşek, Hüseyin Çokal, Raşit Karabacak, Ayhan Taşkın, Hasan Ateşoğlu, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Başpehlivan İsmail Balaban ile Turan Balaban kardeşler, Kanal V Güreş Yorumcusu Ramzan Toksöz, Kırkpınar Başcazgırı Emin Ger ile Emre Karabacak ve Yavuz Sönmez, Rektör Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek Kırkpınar’da güreşen pehlivanlara akademik eğitim alma fırsatı verdikleri için Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ettiler. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Kırkpınar BESYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Tuna, BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sağıroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görüşmede yaptığı açıklamada Trakya Üniversitesi olarak Kırkpınar’a ve Kırkpınar’da güreşen pehlivanlara çok önem verdiklerini belirterek sporcularımıza bilimsel anlamda destek olarak konuları ile ilgili interdisipliner çalışmaların yapılmasını desteklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “ Trakya Üniversitesi olarak Kırkpınar Pehlivanları için ne yapabiliriz diye düşündük ve bu kapsamda Kırkpınar’da Başpehlivanlık dalında yarışan sporcularımız için yüksek lisans kontenjanı açtık. İsmail ve Turan Balaban kardeşler ilk öğrencilerimiz oldu ve İsmail Balaban, öğrencimiz olduktan sonra ikinci kez Başpehlivan unvanını alarak bizleri çok sevindirdi. Pehlivanlarımıza destek olmak adına daha sonra 6 adet lisans kontenjanı açtık. Böylece Trakya Üniversitesinde şampiyonlardan oluşan bir kadro oluşturmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Yavuz Sönmez Hocamız ile beraber en kısa sürede bir güreş kulübü kurmayı amaçlıyoruz. Kırkpınar gücün, kudretin, dayanıklılığın ve saygının temsili bir organizasyon. Sporcuda olması gereken zeki, çevik ve ahlaklı olma hasletlerini barındıran koçyiğit pehlivanlarımıza Trakya Üniversitesi olarak desteğimiz artarak devam edecek.” dedi.

Eski Başpehlivanlardan Hüseyin Çokal görüşmede yaptığı açıklama Trakya Üniversitesi’nin pehlivanlara akademik eğitim fırsatı sunmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek “ Kırkpınar’ın burada çok ayrı bir yeri var, tarihi var. Türklerin gücü güreşten gelir. Güreş hem beden gücüdür hem de beyin gücüdür aynı zamanda güreş sabretmeyi öğretir. Trakya Üniversitesinin genç pehlivanlarımıza böyle bir eğitim alma hakkı sunması bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane güreşçilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken 658. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde er meydanında mücadele edecek olan öğrencilerimiz İsmail Balaban ve Turan Balaban kardeşlere başarılar diledi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.