DOLAR 32,5974 0.25%
EURO 34,7966 0.37%
ALTIN 2.404,71-1,14
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21540670,26%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kışlık ürünler pazar tezgahlarında

Kışlık ürünler pazar tezgahlarında

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:51
Kışlık ürünler pazar tezgahlarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüz yüze eğitimin başlaması sebebiyle pazarda bekledikleri hareketi bulamadıklarını söyleyen Edirne Pazarcılar Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır kışlık hazırlığı için vatandaşın pazara rağbet göstereceğini beklediklerini kaydetti.

“KIŞLIK HAZIRLIĞI İÇİN PAZARA BEKLİYORUZ

Eskiden kışlık hazırlığını vatandaşın kasa kasa, şimdi ise kilo ile yaptığını söyleyerek Edirnelileri kışlık hazırlığı için pazara beklediklerini dile getiren Şeref Hasır “Bugün umudumuz çok vardı fakat insanlar herhalde çoluk çocuğunu okula götürdükleri nedeniyle pazara gelmediler. İnşallah bundan sonraki günlerde iyi olur. Turşuluk, tarhanalık, salçalık sezonu başladı. Kışlıklarını yapmak için insanların pazara rağbet göstermelerini bekliyoruz. Halkımızda para olmadığından dolayı pek alışveriş yapamıyorlar. Kışlık hazırlığı için eskiden kasa kasa aldıklarını şimdi kiloyla almaya başladılar” dedi.

“PAZARCILARIN AŞILARI TAMAM”

Hijyen kurallarına uyduklarını ve pazarcıların aşılarını tamamladıklarını kaydeden Hasır, “Kapya 4 lira, acı 10 lira, domates 2 buçuk lira, patlıcan 3 lira, sivri 3 lira, dolma 5 lira, salatalık 4 lira. Fiyatlar çok uygun ama halkımız herhalde maddi durumu yok. Şu anda salçalık, tarhanalık dönem başladı. Birkaç gün sonra turşuluk dönemi başlar. Biz diğer kollardaki esnafımız gibi pazarcı esnafı olarak da zaten kapalı ortamda hizmet vermiyoruz. Bundan sonraki süreçte de olası bir vaka artışında da pazarların kapatılmamasını temenni ediyoruz. Aynı zorlu ve sıkıntılı süreçleri bir defa daha yaşamak istemiyoruz. Bütün hijyen kurallarına uyuyoruz. Pazarcılarımızın hepsinin aşıları tamam. Aşısız pazarcı yok”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.