DOLAR 32,3812 0.19%
EURO 35,0375 -0.17%
ALTIN 2.324,250,22
BIST 9.091,580,13%
BITCOIN 2272281-0,67%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kitap dolu hafta sonu

Kitap dolu hafta sonu

ABONE OL
11 Ekim 2022 10:31
Kitap dolu hafta sonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen Edirne 8. Kitap Günleri, hafta sonu birbirinden değerli yazarlara ev sahipliği yaptı. Adeta bir kültür şöleninin yaşandığı kitap fuarı her yaş gurubundan okuyucu kitlesini ağırladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eşi Esra Gürkan ile stantları gezdi; yazarla sohbet etti, söyleşileri dinledi. Ayşe Kulin ve Prof. Dr. Emre Kongar ise Edirne için övgü dolu söz sarf etti.

Edirne ve Trakya bölgesindeki kitapseverlerin her yıl heyecanla beklediği Edirne Kitap Günleri, Onur Konuğunun Şair/Yazar Ataol Behramoğlu’nun olduğu açılış töreniyle Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Seçkin yayınevleri, birbirinden değerli yazarların katıldığı kitap günlerinde, Edirneliler kültür dolu bir hafta sonu yaşadı.

8 Ekim Cumartesi Günü, Edirne 8. Kitap Günleri’nde, Ayhan Tunca, Ender Bilar, Savaş Ünlü, Güngör Mazlum, Olcay Dal, Tuncer Dabanlı, Işık Öğütçü, İnci Aral, Barış Terkoğlu, Ersin Şenerler, Leyla Köroğlu, Hakan Atalay, Ataol Behramoğlu, Murat Bulut, Atilla Dorsay, Leman Dorsay, Cengiz Bulut okurlarıyla buluştu.

Edirne Kitap Günleri’nin Onur Konuğu Şair/Yazar Ataol Behramoğlu, imza gününde okurlarıyla buluşurken aynı zamanda “Edirne Köprüsü Aşktan” konulu bir söyleşi düzenledi.

Gazeteci/Yazarlar Barış Terkoğlu ile Timur Soykan da hem imza günüyle okurlarıyla bir araya geldi hem de “Mafya ve Tarikatlar Arasında Sıkışan Türkiye” konulu söyleşileri birçok konuya fikirleri ve araştırmaları ile ışık tuttu.

Yazar Atilla Dorsay da “Dünden Bugüne Sinema” isimli söyleşisi ile sinemanın tarihsel gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Edirne 8. Kitap Günleri’nde 9 Ekim Pazar Günü ise, Ayhan Tunca, Ender Bilar, Savaş Ünlü, Güngör Mazlum, Olcay Dal, Av. Lerzenur Elik Asan, Tuncer Dabanlı, Emine Doğan Alpay, Işık Öğütçü, Murat Bulut, Prof. Dr. Osman İnci, Prof. Dr. Emre Kongar, Ataol Behramoğlu, Ersin Şenerler, Leyla Köroğlu, Doruk Kirezci, Atilla Dorsay, Leman Dorsay, Ayşe Kulin, Cengiz Bulut yer aldı.

Edirne Kitap Günleri için Edirne’ye gelen Av. Lerzenur Elik Asan, aynı zamanda “Türkiye’de Kadın Olmak” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kadının Hukukta Yol Haritası, başlıklı kitabıyla kadınlara hak arayışlarında yol göstermeyi basit, anlaşılır ve sade bir dille anlatan Av. Lerzenur Elik Asan, düzenlediği söyleşi ile de kadın hakları konusunda da katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Yazdığı kitap ve katıldığı etkinliklerle binlerce kadına ulaştığını belirten Av. Lerzenur Elik Asan, “Bilen kadın güçlüdür. Bilgi özgürlüktür. Bilen kadın özgürdür. Tek bir kadının hayatına dokunabilirsem, bir ışık yakabilirsem aslında amacıma hedefime ulaşmışımdır, demektir. Bugüne kadar gördüğüm de çok sayıda kadının hayatına dokundum” ifadelerine yer verdi.

Av. Lerzenur Elik Asan ayrıca söyleşiye katılan kadınların sorularını da tek tek yanıtladı. Daha sonra Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, Av. Lerzenur Elik Asan’a teşekkür ederek, verdiği kıymetli bilgiler için teşekkür ettiler. Av. Lerzenur Elik Asan, daha sonra kitaplarını imzaladı.

“Yüzlerinde Edirne” isimli kitabın yazarı Egemen Ilgın da “Kurtuluşun 100. Yılına Özel Yüzlerinde Edirne” isimli bir söyleşi gerçekleştirerek, kitabı hakkında bilgiler verdi.

EMRE KONGAR DA 8. KİTAP GÜNLERİ’NDEYDİ

Türkiye’nin en önemli Toplum Bilicilerinden Prof. Dr. Emre Kongar da Edirne 8. Kitap Günleri’nde yer alan yazarlar arasında yer aldı. İmza günü öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile kısa bir Edirne gezisi yapan Prof. Dr. Emre Kongar, daha sonra okuyucuları ile buluştu.

Edirnelilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Prof. Dr. Emre Kongar, “Edirne Belediyesi, Recep Gürkan’ın başkanlığında iki mucizeyi sunuyor, Edirnelilere. Birincisi bu bina Atatürk Kültür Merkezi, gerçekten bu parasızlıkta ve bu engellemelerde bir mucize bu binanın inşa edilebilmesi ve hizmete girmiş olması. Bir de kitap günlerinin geleneksel hale gelmiş olması ve hepimizi buraya toplayabilmesi. Sanırım Recep Gürkan’ın kültür ve sanata verdiği önemin bir göstergesi. Edirnelileri kucaklıyorum. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da hem Atatürk Kültür Merkezi hem de Edirne 8. Kitap Günleri için kutluyor, bütün okurlarımın gözlerinden öpüyorum” dedi.

AYŞE KULİN’DEN EDİRNE İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Türkiye’nin en çok sevilen yazarlarından biri olan Ayşe Kulin de Edirne 8. Kitap Günleri’nde okurları ile buluştu. Kitaplarını okurları için imzalayan Ayşe Kulin, Edirne’de olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Edirne’nin en çok sevdiği şehirlerden biri olduğunu belirten Ayşe Kulin, “Her gelişimde yeni baştan geziyorum ve yeni baştan heryeri görmüş oluyorum. Önce Meriç’e karşı bir yerde ciğer yedik. Bütün tarih gözümde canlandı. Sonra Edirne’yi gezdik. O kadar güzel korunmuş bir şehir ki, ben tabi kargaşası bol bir şehirden geliyorum, orası da güzel bir şehirdi ama biz sizin kadar muhafaza edemedik. Burada huzur verici bir ortamdasınız. Burada olmaktan da çok mutluyum” dedi.

Eşi Esra Gürkan ile yayınevlerini tek tek gezen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yazarlarla da sohbet etti. Çok değerli yazarlar tarafından gerçekleştirilen söyleşileri de dinleyen Başkan Gürkan, Edirne ve Trakya Halkı’nın kitap fuarına büyük ilgi gösterdiğini ve bundan dolayı da mutluluk duyduklarını söyledi.

Edirne 8. Kitap Günleri, 16 Ekim Pazar Günü’ne kadar Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda ziyarete açık olacak.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.