DOLAR 32,5178 0.2%
EURO 34,5759 0.04%
ALTIN 2.486,240,14
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2044984-0,14%
Edirne
23°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kıyıköy, Avrupa’ya açılıyor

Kıyıköy, Avrupa’ya açılıyor

ABONE OL
20 Kasım 2020 13:37
Kıyıköy, Avrupa’ya açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derneğin, her zaman çeşitliliğe değer veren insanların, sivil toplumun ve kurumların aktif katılımı ile büyümeye ve gelişmeye katkıda bulunmak için kurulduğunu dile getiren Dernek Başkanı Oktay Yatkın, “Bundan sadece 1 buçuk yıl önce, başta Kıyıköy olmak üzere toplumumuz yararına faaliyette bulunmak, gençliğe yol göstermek, yeni eğitim ve gelişim fırsatları yaratmak için bu yola çıktık. Fikrimizi paylaştığımız ve bizi destekleyen insanlar olduğu kadar bu sürecin sandığımız kadar kolay olmadığını belirten insanlar da oldu. Bizim için, değişimin bir parçası olmak önemliydi. Bu nedenle vazgeçmedik ve derneğimizi kurduk.

Çalışmalarımıza Kıyıköy’ün ve bölgemizin sorunlarını, insanların ihtiyaçlarını belirlemek ile başladık. Çünkü biz sadece kağıt üstünde olan bir dernek değil, toplum içinde, toplum için bir kurum olmak istedik. Kurulduğumuz günden itibaren kısıtlı imkanlarımıza rağmen meyve verecek ağaçlarımızı dikmeye başladık” dedi.

“İMKANIMIZ YOK DEMEDİLER, DURMADILAR, YERİ GELDİ KAHVEHANELERİ OFİS GİBİ KULLANIP PROJELER GELİŞTİRDİLER”

“Biz olmayan imkanlar üzerine kurulan bir sivil toplum kuruluşu olarak, gönüllü ekibimizle zamanımızı, bilgimizi, emeğimizi ortaya koyduk. Birlikte çalışacağımız bir ofisimiz yoktu ama başarmaya olan inancımız vardı. Gönüllülerimiz kafelerde buluştular, internetleri olsun diye arkadaşlarının evlerine gittiler, gece yarısı demeden kahvehanelerde çalıştılar”

“İNANDILAR, ÇALIŞTILAR VE BAŞARDILAR”

Kısa sürede, gençlik projeleri alanında diğer köklü sivil toplum kuruluşlarından daha büyük bir başarıya sahip oldular. Yazdıkları Erasmus+ projeleri, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından hibelendirildi. Şimdi ise, dikmiş oldukları ağaçların meyvelerini topluyorlar. 2’si koordinatörlük olmak üzere, 22 projenin içerisinde bulunuyorlar. Bu kapsamda, başta Kıyıköylü gençler olmak üzere 80 genci yurt dışına gönderecekler, 150 tane yabancı genci ise 3 ay süreyle Kıyıköy’de misafir edecekler. Trakya’nın incisi Kıyıköy’ün ismini Avrupa’da da en iyi şekilde temsil ediyorlar, aynı zamanda Kıyıköy’ü yabancı turistler için de bir cazibe merkezi haline getirmek istiyorlar.

“KIYIKÖY’ÜN DESTEĞİ DE GECİKMİYOR”

“Çalışmalarımızı daha iyi anlayan ve değer veren Kıyıköylü gençler, Kıyıköylü esnaf, Kıyıköy halkı, diğer sivil toplum kuruluşları ve Kıyıköy Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumları yaptığımız çalışmalar için bize destek sağlamaya başladılar”

Dernek Başkanı Oktay Yatkın, Kıyıköy Belediyesi Başkanı Ender Sevinç’i de ziyaret ederek, Kıyıköy için gelecek projeler ve verilebilecek destekler hakkında da konuştular. Oktay Yatkın, kendilerine destek olan herkese iyi dileklerini sunmakta ve teşekkür etmektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.