DOLAR 32,3422 0.18%
EURO 35,1861 -0.02%
ALTIN 2.247,760,20
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2141903-1,90%
Edirne
13°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kıyıköy Belediye Başkanı tutuklandı

Kıyıköy Belediye Başkanı tutuklandı

ABONE OL
1 Aralık 2021 23:49
Kıyıköy Belediye Başkanı tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Vize ilçesi Kıyıköy Belediyesinde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Ender Sevinç ile iş insanı Tolga Ö. tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, iki gün önce gözaltına alınan 13 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 7’si işlemlerin ardından jandarmadan serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Sevinç’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Ekipler operasyonda el konulan evrakı delil torbaları ile adliye binasına taşıdı.

Jandarma ve polis ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sevinç’in yakınları basın mensuplarına tepki gösterdi.

Savcılıktaki işlemlerin ardından Sevinç ve iş insanı Tolga Ö, tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Şüpheliler Y.D, F.M, M.A. ve M.T.Y adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sevinç, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın mensuplarına, “Adalet yerini en yakın zamanda bulacak” diyerek seslendi.

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı

Öte yandan Usulsüzlük ve rüşvet iddiasıyla tutuklanan Kırklareli’nin Vize ilçesi Kıyıköy beldesi Belediye Başkanı Ender Sevinç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Sevinç hakkındaki “görevden uzaklaştırma” kararı, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince alındı.

Olay

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı iddialar üzerine soruşturma başlatmış ve jandarma ekipleri, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda Belediye Başkanı Sevinç’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Jandarma ekipleri, Kıyıköy Belediyesi ile şüphelilerin ev ve araçlarında arama yaparak bazı evraka el koymuştu.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.