DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BIST 8.983,802,01%
BITCOIN 22834881,06%
Edirne
18°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

Kızılay’dan kan bağışı çağrısı

ABONE OL
30 Kasım 2022 10:20
Kızılay’dan kan bağışı çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay Kan Merkezi’nin Edirne Saraçlar Caddesi’nde açtığı çadırında soğuk havalar sebebiyle kan bağışında azalma olduğu görüldü. Soğuk hava şartlarında kan bağışında düşüş olduğunu söyleyen Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

“DÜZENLİ OLARAK KAN VERİP HASTALARA AZ DA OLSA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Elinden geldiğince kendisinin hava şartlarına rağmen Kızılay’a kan bağışında bulunan Mahmut Kılıçarslan, “Düzenli olamasa da her fırsatta kan verip hem Edirne’deki hem de Türkiye genelindeki hastalara az da olsa katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışına olan ilgi oldukça azalıyor. Bu vesileyle herkese kan bağışı yapma çağrısında bulunmak istiyorum” diye belirtti

“ETKİNLİKLERDE KAN BAĞIŞINDA YOĞUN İLGİ OLUYOR”

Soğuk havaların kan bağışını etkilese de gerçekleştirilen etkinliklerde kan bağışına ilginin yoğun olduğunun altını çizen Edirne Kan Bağış Merkezi Doktoru Necdet Topçuoğlu, “Kan ihtiyacı her zaman gerekli oluyor. Ama kış mevsiminde insanların evlerinden çıkmaması ve soğuk hava dolayısıyla kan bağış sayısı oldukça azalıyor. Bazı durumlarda iyi bir oran yakalıyoruz. Bazı günler de olumsuz hava şartlarına bağlı olarak özellikle kış aylarında hiç kan vermeyen oluyor. Bağışçılarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yazın herkes tatilde oluyor. O zaman da kimse olmadığı için kan bağış sayısı oldukça az oluyor. Kışın en azından bir nebze de olsa okullarda ve kurumlarda yapılan etkinliklerde kan bağışına ilgi yoğun oluyor. Önceden planlanan çalışmalarda iyi oran yakalıyoruz. Önceden duyuruları yapıldığı için okullarda veliler ve öğretmenler, kurumlarda ise tüm personel kan bağışına yoğun ilgi gösteriyor. Üniversitede ve öğrenci yurtlarında da kan bağış etkinlikleri düzenliyoruz. Orda da ilgi güzel oluyor. Bu şekilde kan bağış devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.