DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20726845,61%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kızılay’ın yardımları sürüyor

Kızılay’ın yardımları sürüyor

ABONE OL
14 Ocak 2021 10:45
Kızılay’ın yardımları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, bu ay içerisinde 3 bin parça sıfır kıyafet, 700 hijyen seti, 800 gıda kolisi, 800 kavurma, el dezenfektanı ve maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Son olarak 37 köyde ihtiyaç sahiplerine, gıda maddesi ve temizlik malzemesi dağıttıklarını anlatan Çakay, şunları sıraladı;  “Türk Kızılay Edirne Şube Yönetimi olarak, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız ve gönüllülerimiz ile başta Edirne Merkez İlçemiz olmak üzere tüm ilçelerimizde gıda maddesi, kavurma, hijyen setinden oluşan kolilerimizi ve ihtiyaç sahiplerine kıyafet dağıtımına devam ediyoruz. Edirne Merkez İlçe Köy muhtarları tarafından belirlenen ve bildirilen ihtiyaç sahiplerinin tamamına ulaşılmış olup, 37 köyde muhtarlarımız ile birlikte ihtiyaç sahiplerinin kendilerine gıda kolisi,  kavurma ve hijyen setlerinin dağıtımı yapılmıştır. Edirne İlçe ve ilçelerimize bağlı  köylerimizdeki ihtiyaç sahiplerine  ulaşmaya başladık ve İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza  ulaşıldıktan sonra,  Edirne Merkez mahalle muhtarlarımız  tarafından belirlenecek olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kendilerine, muhtarlarımız ile  birlikte  ulaşılarak zorunlu temel ihtiyaçları karşılanacaktır. Türk Kızılay Edirne Aşevi olarak ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli 450 kişiye haftanın 6 günü sıcak yemek hazırlanarak,  evlerine götürülüp teslim edilmektedir. Mahalle muhtarlarımız tarafından bildirilen ihtiyaç sahiplerimizin sıcak yemek talepleri Türk Kızılay Aşevi Müdürlüğümüzde alınmaya devam etmektedir. Bu ay içerisinde 3000 parca sıfır kıyafet, 700 hijyen seti, 800 gıda kolisi, 800 kavurma, el dezenfektanı ve maske dağıtımı da gerçekleştirilmiştir. Türk Kızılay Edirne Şubemiz tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız hafta içi şubemizi 0 284 213 05 86 numaralı telefondan arayarak ulaşabilirler. Ayrıca, isminin açıklanmasını istemeyen ilimizdeki bir hayırsever iş adamını tarafından 14 gıda ürününden oluşan 1.000 adet gıda kolisi bağışı alınmıştır. Edirne Merkez 24 mahallemizde muhtarlarımızın belirlediği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtımı yapılacaktır.”

YÖNETİM KURULUNDA DEĞİŞİKLİK

Her hafta düzenledikleri toplantı ve yönetim kurulu değişikliğinden de bahseden Çakay şu bilgileri verdi; “Yönetim Kurulu olarak, her hafta toplantı yapılarak talep ve ihtiyaçlar değerlendirilmektedir. Gerçekleşen toplantıda, Şube Yönetim Kurulu toplantılarına katılamadığından dolayı boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine 1. yedek üye olan İbrahim Murat Şarbalkanlı getirilmiştir. Türk Kızılay Edirne Şube Yönetimi görev dağılımı şu şekildedir. Kadir Çakay Şube Başkanı, Ayhan Demir Şube Başkan Yardımcısı, Mehmet Eren Sekreter, Cüneyt Levent Sekreter Yardımcısı, Mehmet Can Altuğ Muhasip,  Mesut Türkoğlu Veznedar, İ. Murat Şarbalkanlı Üye,  Muradiye Akcan Üye,  Saffet Aydın Üye olarak görev yapmaktadırlar.”

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.