DOLAR 32,3731 0.14%
EURO 34,9795 -0.29%
ALTIN 2.323,760,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22804791,40%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Klasikler Balkan Turu’na çıktı

Klasikler Balkan Turu’na çıktı

ABONE OL
14 Mayıs 2022 11:20
Klasikler Balkan Turu’na çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 1. Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. Edirne’den yola çıkan klasik otomobiller turlarını Bulgaristan’ın Filibe kentinde tamamlayacaklar.

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 1. Klasik Otomobil Balkan Turu Trakya Üniversitesi Rektörlüğü önünden start aldı.

Balkan Turu öncesi açıklamada bulunan Antika Otomobil Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Trakya Üniversitesi Balkan Dilleri Edebiyatı öğrencisi Elif Geveli, klasik otomobillerin ölmemesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

“GARAJLARA TERK EDİLMESİN, YOLLARDA GÖRELİM”

2022’nin Edirne Yılı olması nedeniyle 22 kapı numarası ve 2 otomobilin katılımı ile tura çıkacaklarını belirten Geveli, “Selimiye Camii önündeki Atatürk Bulvarını takiben Kapıkule’ye, oradan da Bulgar sınırına geçip Balkan Tura başlayacağız. Dönüşümüz Pazar olacak. Etkinliği burada yapmanın farklı güzel tarafı üniversite gençliğinin bu klasik değerlerini tekrar görmesi, fotoğraflarda gördükleri araçları yakında görüp onlarla daha farklı temasa geçmeleri ve bu ruhu onlara taşımak için üniversitenin ev sahipliği bizim için çok çok kıymetli oldu. Federasyon olarak Türkiye’de klasiklerin ölmemesi için daha çok canlanıp, daha çok sokaklara çıkabilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu araçları yollarda görelim istiyoruz. Samanların arasında olmasınlar, garajlarda terk edilmesinler. Bunlar çok önemli turizm değeri. Biz şu anda Türkiye plakalarıyla Bulgaristan’a yol alacağız” dedi.

“EDİRNE’YE TURİZM KATKISI OLACAK”

Trakya Üniversitesi Balkan Dilleri Edebiyatları Öğretim Üyesi Şahin Kılıç da düzenlenen etkinliğe çok sevindiklerini belirterek, “Bu çapta büyük bir etkinlik hem sosyal açıdan hem üniversitemizin vizyonu olan Balkanlar üzerine politika geliştiren üniversiteyiz. Bu Balkan Turu önemli katkıda bulunacak diye düşünüyoruz. Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. Edirne’ye önemli bir turizm katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindekiler otomobilleri Balkan Turu’na arkalarından su dökerek uğurladı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.