DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075865-1,76%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KOBİ’lere, üretim kapasitesini arttırmak için hibe desteği

KOBİ’lere, üretim kapasitesini arttırmak için hibe desteği

ABONE OL
20 Şubat 2020 15:45
KOBİ’lere, üretim kapasitesini arttırmak için hibe desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı kapsamında toplam 143 milyon levanın üzerinde hibe desteği sağlanan 340 projenin uygulanmasına başlandı.

Programın “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) üretim kapasitesinin artırılması” prosedürü kapsamında destek yararlanıcılarıyla imzalanan sözleşmeler, Ekonomi Bakan Yardımcısı Lilia İvanova tarafından törenle takdim edildi. Bakan Yardımcısı, prosedürün amacının, Bulgar işletmelerinin rekabet gücünü artırmak ve ihracat potansiyelini arttırmak olduğunu vurguladı.

İvanova, iş dünyasının son derece büyük ilgi göstermesinden dolayı bunun bu programlama döneminin başlangıcından bu yana küçük ve orta ölçekli işletmelerdeki üretim kapasitesini artırmaya yönelik prosedür kapsamında açılan ikinci proje teklif çağrısı olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısı, ”Bunun kanıtı, gönderilen 500’den fazla proje teklifinin değerlendirilmesidir. Birçok kaliteli proje teklifi geldi ve prosedür kapsamında sağlanacak hibe miktarı konusunu yeniden müzakere etme olasılığını tartışıyoruz” diye vurguladı.

Onun ifadesine göre, İnovasyon ve Rekabetçilik Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği fonlarından sağlanan bu kaynaklarla Bulgar işletmeleri makine ve ekipman satın alabilecek, faaliyetini genişletebilecek, ekonomik büyümeye katkı ve istihdam sağlayabilecekler.

Bakan Yardımcısı, ”Ekonomi Bakanlığı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmana erişimini artırmak ve uluslararası pazarlara ihracatlarını desteklemek için çalışmaya devam ediyor” diye kaydetti.

(http://kircaalihaber.com/)

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.