DOLAR 32,5663 0.06%
EURO 35,0305 0.52%
ALTIN 2.438,340,64
BIST 9.765,050,44%
BITCOIN 2084839-3,86%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Komşunun alışveriş çılgınlığı

Komşunun alışveriş çılgınlığı

ABONE OL
18 Aralık 2021 11:44
Komşunun alışveriş çılgınlığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan para birimi Leva’nın Türk Lirası karşısında değer kazanması nedeniyle Bulgar vatandaşlarının alışveriş için akın akın Edirne’ye gelişleri sürüyor. Dün Leva’nın 9 lirayı aşması ile Bulgar vatandaşları yılbaşı öncesi Ulus Pazarı’na ve Edirne’nin birçok noktasına akın ederek adeta çılgınca alışveriş yaptı.

Diğer döviz birimleri gibi Leva’nın da Türk Lirası karşısında tarihi zirve yaparak 9 lirayı aşması ile Bulgar vatandaşları dün de gerek otomobilleri ve gerekse turlarla yılbaşı öncesi Ulus Pazarı’na ve Edirne’nin birçok noktasına hücum etti.

Çılgınca alışveriş yaptığı gözlenen Bulgar vatandaşlarının zaman zaman taşıdıkları torbaları taşımakta zorlandı.

“TARİHLERİNDE GÖREMEDİKLERİ ZENGİNLİĞE KAVUŞTULAR”

Bulgarların parasının 9 kat değerli olmasıyla delirmiş gibi alışveriş yaptıklarını kaydeden “Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Bülent Reisoğlu, “Türk lirasının değer kaybetmesiyle, yabancı paranın değer kazanmasıyla birlikte alım gücü yükselen Bulgar vatandaşları alışveriş için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Özellikle sınır kenti olan Edirne’yi tercih ediyorlar çünkü paraları burada 9 kat daha değerli. Alışverişlerini çarşıdan, pazardan, tarihi çarşılardan, AVM’lerden yapıyorlar. Edirne ekonomisine katkı sağlıyorlar. Sabah 6-7’de geliyorlar alışverişlerini yapıyorlar geri dönüyorlar. Ayakkabı, halı, kilim aklınıza ne geliyorsa alıyorlar. Önceden seçiyorlardı şimdi paraları değerli olunca delirmiş vaziyetteler. Tarihlerinde göremedikleri bir zenginliğe kavuştular. Bizim paramız önceden onlardan 2 kat değerliydi şimdi onların parası bizden 9 kat değerli onun için gözleri dönmüş vaziyette Edirne’de ürünlere saldırıyorlar” dedi.

“BİZ İHTİYACIMIZ OLANI ALMAYI DÜŞÜNÜRKEN, ONLAR İHİTYACI OLMAYAN ŞEYLERİ BİLE ALIYOR”

Bulgarlar vatandaşların Edirne’nin dört bir yanında çılgınca alışveriş yaptığını belirten Edirneli vatandaşlarda, “Bu nedir anlam veremiyoruz. Edirne’nin dört bir yanında Bulgarlar deli gibi alışveriş yapıyor. Sanki biz Bulgaristan’a gelmişiz de onlar Edirneli gibi. Adamların parası 10 liraya dayandı. Biz tane tane domates, dilim dilim kaşar peyniri, salam, gram gram zeytin alırken, onlar ne görüyorsa onu alıyor. Adeta nispet yapar gibi gözümüzün içine baka baka gülerek alışveriş yapıyorlar. Biz markete girmeye utanıyoruz. Korkuyoruz. Raftaki fiyat kasaya gidene kadar değişiyor. Ama Bulgar vatandaşlar geçmişte arabalarının bölmelerine gizli depolar yaparak buraya gelip benzin, mazot sattıklarını unuttu. Birçok esnaf elbette mutludur, kazansınlar. Ancak bizde alalım. Bizde çocuğumuzu markete götürmemek için evde çizgi filmle oyalamaya çalışmayalım. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.