DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2082795-1,52%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Komşunun kararı memnun etti

Komşunun kararı memnun etti

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:37
Komşunun kararı memnun etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın Türkiye’den gelenlerden istediği test ve karantina uygulamasından vazgeçti. Komşunun tedbirleri esnetmesi ticari hareketliliği artığını belirten Edirneli esnaflar durumdan memnun oldu.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’den gelenlere PCR testi ve 14 günlük karantina zorunluluğunu kaldırmasının ardından Edirne Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, değerlendirmede bulundu. Sanış, “Esnaf için hayırlı olsun, önce para değil, önce sağlık” dedi.

“MASKE, HİJYEN VE SOSYAL MESAFE KURALLARINDA GEVŞEME OLMASIN”

Aksam Bulgaristan Sağlık Bakanlığı açıklamış̧ olduğu kararla ilgili Türkiye’den girişlerde PCR testi ve karantinayı kaldırdılar. Tabii ki bu sınırların önüne engeldi. Ama şurada şunun altını çizerek belirtmemiz gerekiyor ki önce sağlık diyoruz. Sabah da esnaf da bu konu ile ilgili her gün yaptığımız gibi bir bilgilendirme yaptık. Herkesi uyardık sosyal mesafe hijyen ve maske kuralları konusunda. Bir beklememiz lazım önümüzdeki günler neyi gösterecek. Tabii ki onlar da ilk önce sağlığını düşünüyorlardı. Edirne için hayırlı olsun. Esnaf için hayırlı olsun. Yine buradan herkese sizin aracılığınızla söyleyelim. Yine maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarında kesinlikle bir gevşeme olmasın. Bunları en başına yazmamız lazım. Beklentimiz var ama çok fazla beklenti içerisinde değiliz. Bekleyip göreceğiz” dedi.

“LEVA DÖRT BUÇUK LİRA OLMUŞ AMA ÖNEMLİ OLAN PARA DEĞİL, ÖNCE SAĞLIK”

Bulgar Levasının pandemiden önce 3 buçuk lirayken, şua dört buçuk lira olduğuna değinen Sanış, “Leva şimdi dört buçuk lira olmuş̧ pandemiden önce üç̧ buçuk liraydı. Son 2 yıldan beri Türkiye’de Leva ve döviz kurları yüksek bu her zaman için bir cezbedicidir.  Ama yine tekrar ediyorum önce para değil önce sağlık. Ondan sonra alışveriş̧. Yine tedbirlerimizi elden bırakmayacağız. Tabi ki bu gelmeleri için bir cazibedir. Çünkü̈ Türkiye son iki üç̧ yıldan beri bu konuda cazibe merkezi özellikle Edirne’de. Bunun etkisi olacaktı.  Ama hiç̧ kimsede sağlığını bir kenara bırakıp hareket etmesin” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.