DOLAR 32,6638 0.45%
EURO 34,9531 0%
ALTIN 2.519,461,43
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1957682-2,08%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kongreler tansiyonu yükseltti

Kongreler tansiyonu yükseltti

ABONE OL
3 Şubat 2021 10:54
Kongreler tansiyonu yükseltti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde AK Parti kongreleri tansiyonu yükseltti. CHP Grup Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli, pandemiye rağmen kongre yapılmasına ‘çifte standarttır’ dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut da Gümülcineli’ye “Kongreyi hangi kanalda izlediğine göre değişir” yanıtını verdi.

Edirne il Genel Meclisi Şubat ayı oturumları devim ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste AK Parti kongreleri tartışma konusu oldu. Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gümülcineli, pandemiye rağmen AK Partinin kongre yapmasının toplum vicdanında yara açtığını söyledi.

Gümülcineli, “Sayın Cumhurbaşkanımız kongrelere katılan binlerce vatandaşlara teşekkürlerini sunuyor. Bu çifte standarttır. Hepimiz kurallara uymak zorundayız. Bizler burada hassasiyetle ve ciddiyetle sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz, 2 ayda meclis toplantıları iptal ettik. Son günlerde gördüğümüz AKP’nin yaptığı bu kongreler, toplumumuzun, esnafımızın içini acıtmaktadır. Bu tür davranışların hem toplumumuza hem esnafımıza örnek teşkil etmektedir. Böyle giderse, bu gidişat bir takım sosyal patlamaların habercisi olabilir. Sosyal mesafe kurullarına hassasiyetle uyulması gerekir aksi, halde toplum vicdanında ciddi şekilde yara açacaklarını bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

“BUNLAR DOĞALDIR”

Gümülcineli’ye yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Nedret Akbulut da “Kongreyi hangi kanaldan izlediğinizi göre değişir. Gerekli, önlemler itina ile alınıyor. Zaman zaman, ufak tefekte olsa bir takım hoş olmayan görüntüler zuhur edebilir. Bu tür toplantılarda bunlar doğaldır. Bazen ufak tefek aksaklıklar olabilir.  Ama genel anlamda ben sizin gördüğünüzü gözlemlemedim” ifadelerini kullandı.

“DOĞRU DEĞİL”

CHP’li üye Mustafa Üstün ise AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir kongre fotoğrafını göstererek, “Gerçekleri görüp perde arkasına atmak doğru değil. Esnafımız kahvesini, lokantasını açamıyorsa, siz buruda kongre yapıyorsanız olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerçekleri söylemekten korkmayın demiş” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.