DOLAR 32,5167 -0.08%
EURO 34,9708 0.35%
ALTIN 2.434,160,47
BIST 9.791,780,72%
BITCOIN 2074347-4,02%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konut satışı durdu, arazi satışları arttı

Konut satışı durdu, arazi satışları arttı

ABONE OL
7 Ekim 2022 10:29
Konut satışı durdu, arazi satışları arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de sıfır konut satışlarının durduğunu belirten Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, konut alamayan yatırımcının arazi satışlarına yöneldiğini söyledi.

90 metrekare 2+1 dairelerin 1 buçuk 2 milyon civarında olması, bankalardan konut kredisiyle alakalı olumlu sonuç çıkmaması ile sıfır konutlardaki satışların durduğu öğrenildi. Konutlardaki ciddi artış sebebiyle yatırımcıların arazi satışlarına yöneldiğini aktaran Başkan Serhat Çeker, 2-3 aylık süreçte özellikle Lalapaşa taraflarında arazi satışlarının hareketlendiğini ifade etti.

“KONUT ALAMAYAN ARAZİYE YÖNELDİ”

Konut fiyatlarının ciddi oranda artmasıyla insanların arazi satışlarına yöneldiğini kaydeden Çeker, “Edirne’mizde şu anda tabii Edirne değil de Türkiye’nin hemen hemen her ilinde olduğu gibi Edirne’mizde de konut satışları şu anda yok gibi diyebiliriz. Nedeni de şu. Fiyatlar aldı başını gitti. Bugün bir iki artı bir daireye 1 buçuk- 2 milyon gibi rakamlar konuşuluyorsa topu topu 80-90 metrekarelik bir daireye bu fiyatlar söyleniyorsa, isteniyorsa bu fiyatlar kimsenin böyle bir bütçesi de şu anda yok. Eskiden ne yapıyorduk? Bir miktarını yarısını kredi alırım diye düşünüyordum. Şimdi düşünsenize 1-1 buçuk milyon lira olan bir konuta ne kadar yatırımı var kenarında? En fazla olsa 1’i olsun. O 500’ü dahi şu anda banka vermiyor. Bankalar devlet bankaları, tamam konut faiz oranını biraz düşük tuttular ama yukarıdan herhalde belirli bir talimatlar var. Şu ana kadar kaç tane müracaatı yaptıysak hiçbirisinden olumlu bir cevap almadık. Hep zorluklar gösterildi. Yani illa ki bir şey çıkartıyorlar. Bunu da tahmin ediyoruz biz de yukarıdan gerekli vermemek için gayret gösterin, vermeyin. Elinizden geldiği kadar tutun’ diye talimat gönderildi O yüzden konutlarda satışlar yok gibi bir şey. Tabii bu sefer neye yöneldi? Şu anda Güzel tarla satışlarımız var. Onları satıyoruz. İl dışından gelenlerde özellikle Trakya’ya yatırım da yapıyor. Yani şu anda fiyatlarımızda biraz cazip kaldı. Tarla satışları yani Lalapaşa tarafına biraz Balkan’a yakın taraflarda. Fiyatlar uygun gidiyor. İki üç aydan beri arazi satışlarımız var. Arazi satışlarımız iyi. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Onlarda da aynı şekilde. Edirne’de konut satışları durmuş vaziyette, sıfır daire satışlarımız yok. Eski, ucuz dairelere talep var” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.