DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,88-0,06
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2092507-5,24%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köprüsüz köye, Afrika benzetmesi!

Köprüsüz köye, Afrika benzetmesi!

ABONE OL
5 Mart 2021 12:01
Köprüsüz köye, Afrika benzetmesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa İl Genel Meclis Üyesi Halil Akdağ, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından söz verilmesine rağmen köylerine bir tane bile köprü yapılmadığını söyledi. Akdağ, 2021 de köprüsü olmayan tek köy olabileceklerini belirterek, Afrika benzetmesi yaptı.

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı.  Edirne Merkez-Süloğlu-Lalapaşa-Havsa İlçeleri Dere Islah Çalışmaları hakkındaki komisyon raporunu Serdar Çığla meclise sundu.

Raporunda dere ıslah çalışması yapılması gereken bölgeler hakkında kapsamlı bilgiler veren Çığla şöyle konuştu; “Edirne merkezde; Menekşesofular, Büyükdöllük, Kemalköy, Musabeyli, Demirhanlı, İskender, Sazlıdere, Tayakadın ve Orhaniye’den geçen derelerin ıslah çalışması mutlaka yapılması gerekmektedir. Havsa bölgesinde; Kuleli deresi, Akardere, Necatiye Deresi, Süloğlu Deresi, Merdivenli Dere ve Oğulpaşa Dereleri mevcuttur. Havsa bölgesinde arazi yapısından dolayı 6 adet ana dere geçmektedir. İlçe merkezi ve 15 köyde yerleşim alanları ve araziler su baskınlarından etlenmekte ve zarar görmektedir. Dere ıslah çalışmalarının yapılamasını öneriyoruz. Süloğlu Bölgesi; Küküler, Akardere ve Sülecik Köylerinde derelerin ıslah çalışmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Lalapaşa bölgesi; Lalapaşa merkez, Sinanköy, Süleymandanişment ve Vaysal Derelerinde ıslah çalışmasına ihtiyaç vardır. Sinanköy Deresinde mevcut köprüler yıkılmış olup, ulaşım için mutlaka bir köprüye ihtiyaç vardır. İnsanların, hayvanların ve tarım araçlarının geçmesi için aciliyet olduğu kanısındayız.”

Çığla’nın konuşmasının ardından Halil Akdağ söz aldı. Devlet Su İşleri tarafından kendilerine yıllar önce söz verilmesine rağmen köylerine köprü yapılamadığını anlatan Halil Akdağ, “Köyde köprü yok. Lalapaşa’nın en büyük köyü, 450’ye yakın nüfusu var, bir tane köprüsü yok. Devlet Su İşleri (DSİ) üç tane köprü yaptıracağız diye söz verildi, ihaleleri yapıldı. Fakat şimdi onlara gittiğimizde sizinle sözleşme yapmadık diyorlar. Muhtarların ve köy halkının DSİ ile buraya köprü yapacaksınız diye bir sözleşme yapma şansı var mı? Kanunen de bilmiyorum ama ihalesi yapılmış köprüler neden yapılmıyor”dedi.

Mecliste köprü olmadığı için karşıdan karşıya geçmeye çalışılan derenin fotoğrafı ekrana yansıtıldığında ise Akdağ, “Bu dereden 60 yaşında kadın geçmeye çalışıyor. Ben de Sinan Köydenim gerçekten utanıyorum. 2021 de köprüsü olmayan tek köy olabilir. Afrika değil, Sinanköy burası, ceylanlar atlayıp karşıya geçecekler, Serengeti Ormanları burası. Timsah yok rahatlıkla geçebilirler. İnsan geçebilir mi bu dereden. Söz verdiler yapmadılar. Bu köyde Trak yerleşkesi, 6 bin yıllık bir kale var” sözlerini sarf etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.