DOLAR 32,3330 0.24%
EURO 35,0943 -0.12%
ALTIN 2.296,580,85
BIST 8.983,462,01%
BITCOIN 22894031,21%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüsle mücadele sürüyor

Koronavirüsle mücadele sürüyor

ABONE OL
5 Ağustos 2020 20:02
Koronavirüsle mücadele sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde süren Kovid-19’la mücadele kapsamında, Edirne Belediyesi şehir merkezinde dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, kent genelinde koronavirüs ile ilgili Belediyenin halen sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bu arada Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’de, kent merkezinde ulaşım sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirerek tedbirler konusunda yapılacaklar görüşüldü.

Kovid-19 salgını tüm dünya genelinde devam ederken, başlangıcından bu yana hiç durmadan dezenfekte çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi, şehir genelindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Çakır, Belediye Meclis toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında toplanan Pandemi Kurulu’nda mücadelenin ara vermeden devam etmesi yönünde karar alındığını belirtmişti. Edirne Belediyesi olarak salgın başlamadan önce şehir merkezinde dezenfekte çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Çakır, “Pandemi devam ediyor.  İlimizde bu anlamda gerçekten başarılı çalışmalar var, hatta sayın valimizin başkanlığında yapılan toplantılarda alınan bir çok karar, daha sonra mevzuat olarak, genelge olarak hatta yasalar da bile yer alarak Edirne örneği olarak önümüze geldi. Bu anlamda gururluyuz. Sayın Valimiz, sayın Belediye Başkanımız bu anlamda gerçekten çok hassas ve il bazında başarılı çalışmalar yürüttük. Valimizin başkanlığında pandemi kurulunu gerçekleştirdik. Orada da bu farkındalığı yaratmak adına  gerçekten önemli kararlar alındı. Örneğin biz ilaçlamalara ara vermeksizin devam ederken, bir tık daha arttırarak bunda başarılı olmayı istiyoruz. Önüne geçtik ama sıfırlamak adına çalışmaları yürütmek zorundayız.” dedi.

Bu arada Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri dezenfekte çalışmalarına bugün de devam etti. Sabahın erken saatlerinde şehir merkezinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı araçlar sokak ve caddelerde dezenfekte çalışması yaparken, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de bir çok mekanda aynı işlemi gerçekleştirdi.

ULAŞIM SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI

Öte yandan Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun da, şehir merkezinde faaliyet gösteren ulaşım hizmeti sektör temsilcileri ile salgın konusunda yapılan mücadelelerin ne şekilde devam edeceği konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. Edirne Şoförler Odası Başkan Vekili Turgay Kaplan, Edirne Servis Odası Başkanı Ergun Ellibir, ETUS Başkan Vekili Yunus Kuru ve Edirne Terminali İşletmecisi temsilcisi Tezcan Açıkköy’ün de katıldığı toplantıda, toplu ulaşımın sağlandığı araçlarda dezenfeksiyon ve maske kullanımı ile ilgili güncel bilgiler tartışıldı.

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun, bu zamana kadar Edirne merkezinde toplu taşıma araçlarında Covid-19 ile mücadele konusundaki kuralların başarılı bir şekilde uygulandığı, denetimlerin eksiksiz yerine getirildiği ve Belediyenin de bu konuda sektöre gereken her türlü desteği verdiğini söyledi. Uygun, “Bayram sonrasında şehrimizde ki Covid-19 ile mücadele kapsamında özellikle ulaşım sektöründe alınması gereken tedbirler şehir içi ve şehirlerarası taşımacıların uyması gereken kurallar açısından neler yapabiliriz ve hangi hususlara dikkat etmemiz gerekir, sizlerin üyesi bulunan taşımacıların taksici, servis taşımacılığı ve toplu taşıma hizmeti çalışanların yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların ve şahısların uyması gereken kuralları ve tedbirleri görüşmek üzere bir araya geldik. Ağustos ayı ve sonrasında da şehrimizde alacağımız tedbirlerle güvenli bir taşımacılık hizmeti verilmesini sağlayacağız”şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.