DOLAR 32,5996 0.35%
EURO 34,8177 0.17%
ALTIN 2.511,681,11
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20928411,94%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova ve Arnavutluk arasında savunma alanında işbirliği

Kosova ve Arnavutluk arasında savunma alanında işbirliği

ABONE OL
19 Mayıs 2021 13:25
Kosova ve Arnavutluk arasında savunma alanında işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova ve Arnavutluk arasında savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

KosovaPort’ta yer alan habere göre; Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj ve Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Pekeshi, iki ülke orduları tarafından ortaklaşa yürütülecek faaliyetlerin sayısının artırılması da dahil olmak üzere, iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasını içeren işbirliği anlaşmasına imza attılar.

İmza töreni ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Savunma Bakanı Armend Mehaj, “benzer güvenlik sorunlarımız bulunuyor. Bu anlaşmada, Kosova’nın NATO entegrasyonuna yönelik, iki bakanlık arasında askeri akademiler ile profesyonel düzeyde faaliyetlerin gerçekleştirilmesi yer alıyor. Her iki bakanlık da bölgede ve dünyada barış ile güvenliğin tesis edilmesine hizmet ediyor. İki ülke arasında askeri eğitimlerin artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi de, her daim Kosova’nın yanında olacaklarını belirterek, imzalanan işbirliği anlaşmas ile 32 ortak askeri faaliyet düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Arnavutluk’un 12 yıldır NATO üyesi olduğunu hatırlatan Peleshi, Kosova’nın NATO entegrasyonu sürecinde ülkesinin deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.