DOLAR 32,5224 -0.08%
EURO 34,8059 -0.19%
ALTIN 2.421,20-0,35
BIST 9.709,610,67%
BITCOIN 21599470,16%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’da seçim yasağı protestosu

Kosova’da seçim yasağı protestosu

ABONE OL
28 Mart 2022 14:12
Kosova’da seçim yasağı protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın kuzeyindeki Sırplar, Kosova hükümetinin Sırbistan’da 3 Nisan’da yapılacak seçimlerde Kosovalı Sırplar için oy kullanma noktaları oluşturulmasını reddetmesini protesto etti.

Balkan News’te yer alan habere göre; Kosova hükümetinin kararı, Sırbistan’ın sert tepkisine ve Quint ülkeleri ile AB’nin eleştirisine neden oldu.

Yüzlerce etnik Sırp vatandaşın katıldığı protesto gösterisine Sırp Listesi partisi temsilcileri de destek verdi.

Kosovalı Sırplar gösteride, “Kurti, bizi Kosova’dan kovamayacak” ve “Kurti, Brüksel Anlaşması’nı çiğnedin” yazılı pankartlar taşıdı.

Sırp Listesi Başkanı Goran Rakiç, Mitroviça’daki gösterinin ardından yaptığı açıklamada Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin bölgeye zırhlı araçlarla polis güçlerini göndermesinin kendilerini korkutmadığını söyledi.

Arnavutluk basını, protesto gösterilerinin Kosovalı Sırp temsilcilerin Salı günü Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile yaptığı görüşmede kararlaştırıldığına dikkat çekti.

Özgür Avrupa Radyosu ise finansmanı Sırbistan tarafından üstlenilen kurumlarda çalışan Kosovalı Sırpların protesto gösterisine katılmak zorunda bırakıldığını yazdı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosovalı Sırpların Sırbistan’da yapılan seçimlerde oy kullanma hakları olduğunu fakat bu uygulamanın Kosova anayasası ve ülkenin egemenliğini ihlal etmemesi gerektiğini söylemişti.

Kurti, Sırbistan’ın böyle bir uygulama için resmi talepte bulunması ve iki ülke arasında resmi anlaşma yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Kurti’nin bu açıklamaları, Sırbistan basını tarafından “Kurti’nin dolaylı yollardan Sırbistan tarafından tanınma girişimi” olarak tanımlanmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.