DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BIST 9.133,450,59%
BITCOIN 2266965-0,29%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosovalı Bakan Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı

Kosovalı Bakan Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı

ABONE OL
23 Ekim 2020 13:16
Kosovalı Bakan Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’da yeni kurulan koalisyon hükümetinin ortaklarından Kosova Demokratik Türk Partisi’nden yakın zamanda Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak göreve başlayan Enis Kervan, Trakya Üniversitesi’nin uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamında Kosova’ya giden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyeti, Kosova’nın başkenti Priştine’deki makamında ağırladı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, iki ülke arasındaki iş ve güç birliğinin önemi, bu konudaki imkânların genişletilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesine ilişkin konuları görüştü. Ziyarette, Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş ile birlikte Trakya Üniversitesi mezunları, Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayran, Kosova Savunma Bakanı Danışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkan Yardımcısı Berkant Curi ile birlikte Kosova Ekonomi ve Çevre Bakan Yardımcısı Ergin Bunyaku yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, ülkenin tek Türk Bakanı olarak kabinede yer alan Enis Kervan’ı tebrik ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduktan sonra Trakya Üniversitesi’nin Kosova ve Balkanlar odaklı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bölgedeki gelişmeleri, Türk toplumunun ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ettiklerini ve pek çok konuda Kosovalı makamlarla sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, eğitim ve sağlık alanında sunduğu hizmetler bakımından Balkanların en büyük kurumlarından biri. Şu anda Kosova’dan yaklaşık 600 öğrenci Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görüyor. Üniversitemizden mezun olan 400’e yakın Kosovalı öğrencimiz ise ülkenizde önemli görevler üstlenmiş durumda. Bugün Kosova’da çok önemli sorumlulukları başarıyla yerine getiren çok değerli üç mezunumuzun da bizlerle birlikte olması bunun en güzel göstergesi. Mezunlarımızın, Kosova’da böylesine önemli pozisyonlarda bulunması bir tesadüf değil. Bu tablo bize gurur verirken, bu bölgeye yıllardır yaptığımız yatırımların ne kadar stratejik ve doğru olduğunu gösteriyor.” dedi.

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Balkanların en büyük sağlık üssü konumundaki üniversite hastanemiz, her yıl Balkanlardan gelen yüzlerce hastaya şifa kapısı oluyor. Ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağları temelinde Kosova’nın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Trakya Üniversitesi olarak evlatlarımıza, soydaşlarımıza ve akrabalarımıza karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Kosova’nın kalkınması ve gelişmesi, Türkiye’nin her zaman desteklediği bir durum. Her vesileyle buradaki gençlerimizin eğitimi, dostlarımızın ve kardeşlerimizin sağlığı, soydaşlarımızın refahı ve huzuru için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Trakya Üniversitesi olarak her zaman Kosova’nın yanındayız.”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Trakya Üniversitesi’nin Kosova ve Balkanlar için çok önemli bir kurum olduğunu kaydederek, Kosova’ya değer katacak tüm girişimlerde iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından ve takdirle takip ettiklerini sözlerine ekleyen Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Kosova’nın gelişmesi ve kalkınması adına yaptığı çalışmalardan ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi mezunu olan Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayran ise Türkiye ve Trakya Üniversitesi’ne olan duygularını, “Trakya Üniversitesi bizlere kapılarını açtı, öğrenim hayatımız boyunca her anlamda yanımızda oldu. Kendimizi Edirne’de evimizde, yuvamızda hissettik. Aldığımız nitelikli eğitim sayesinde bugün Kosova’da çok önemli görevler üstlenmiş durumdayız. Allah, Trakya Üniversitesi’nden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden razı olsun. Her zaman ve her koşulda, kardeş ülke Türkiye’nin yanında olmaya, Trakya Üniversitesi’ni burada onurla temsil etmeye devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.