DOLAR 32,5798 0.1%
EURO 34,9282 0.23%
ALTIN 2.425,560,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Köy nüfusu ve tarıma katkıları yok”

“Köy nüfusu ve tarıma katkıları yok”

ABONE OL
17 Ağustos 2021 11:18
“Köy nüfusu ve tarıma katkıları yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP eski Edirne İl Genel Meclis Üyesi ve Edirne Ziraat Odası eski Meclis Başkanı Erdal Akgün, son dönemde şehirde yaşayanların köylerden ev almasını köy nüfusuna katkı değil, sosyetenin tatil etkinliği olarak değerlendirdi. Edirne Valiliği ve İl Genel Meclisi tarafından köylerdeki birçok sorunun çözüldüğünü, ufak tefek yol problemleri olsa da Edirne Valiliği’nin bunu halledeceğini söyleyen Erdal Akgün, İl Genel Meclisi üyelerine de biraz daha fazla kırsala inmeleri konusunda öneride bulundu. Emlak sektöründe köylerden bağ, bahçe, köy evi alımlarının artmasını da değerlendiren Erdal Akgün, bunun köy nüfusuna artış ve tarıma katkısı olmadığını, zengin kesimin tatil etkinliği olarak vurguladı.

“SAYIN VALİMİZLE EDİRNE ŞANSLI BİR İL”

Genel olarak Edirne Valiliği’nin köylerde güzel hizmetler yaptığını ve Edirneli insanlarla uyum içerisinde çalışıldığını ifade eden Erdal Akgün, “Ben 2019’a kadar il genel meclisindeki görevimden dolayı bildiğim için köyler daha çok köyle elektriğiyle, suyuyla, yoluyla gelişime açıktı. Ama tabi önceden oyun grupları, spor aletleri diye bir şey yoktu köylerde. Biz bunu zamanın belediye başkanı Hamdi Sedefçi’den oyun grupları falan götürtebiliyorduk. Gençlik Spor İl Müdürü Serhat Ocak’ta bizlerin ricası üzerine gerekli yerlere basketbol potası, nizami voleybol direkleri ve ağı köylere gönderilmişti. Bunlar güzel aktiviteler baktığımızda. Edirne’de merkez ilçeye bağlı neredeyse 30 köyde yol problemi kalmamıştı. Son zamanlarda köy yollarında ufak tefek problemler gözlemliyoruz. En kısa zamanda bunların tamirinin, asfalt kaplamanın yapılacağını tahmin ediyorum. Edirne’miz şanslı bir il. Sayın Valimizin çalışkanlığı Edirne insanı ile uyumlu çalışmasıyla beraber yol problemlerinin de ortadan kalkacağı kanaatindeyim”dedi.

“ÜZÜNTÜMÜZ, KÖYLERE HİZMET GİDİYOR AMA NÜFUS KALMADI”

Edirne İl Genel Meclis üyelerine seslenerek köy muhtarları ile biraz daha sık görüşmeleri gerektiğini belirten Akgün “Köy şikayetleri, Köy muhtarları tarafından Valimizle, il genel meclis üyeleriyle ulaştırılır. İl genel meclis üyelerinin biraz daha kırsala çıkıp muhtarlarla daha çok iç içe olmalarını talep ediyorum. Köylerle ilgilenir, ziyaret yapılırsa bu eksikliklerin daha çabuk giderileceği kanaatindeyim. Şahsen bizler arkadaşlarımızla bunları böyle yapıyorduk. Şu anki arkadaşlarda yapar ve yapıyordur ama daha çok yapmalarında fayda var. Hiçbir konuya duyarsız kalmayacak Valimiz var. Edirne’yi bu yönden şanslı kabul ediyorum. Tek üzüntümüz köylere her türlü hizmet gidiyor ama köylerde nüfus kalmadı. Yoksa hizmetler açısından eski valilerimize göre bu valimizin köylere ilgi açısından fazlası var eksiği yok”dedi.

“KÖYLERDEN EV, BAĞ, BAHÇE ALINMASI SOSYETENİN TATİL YAPMA AKTİVİTELERİ”

Pandemi ile beraber köylerdeki gayrimenkul satışlarının artışına değinen ve şehirden gelip köyden ev alanların köylere bir katkısı olmadığını dile getiren Akgün “Ekonomisi düzgün olan insanlar köyden ev alıyor. Şehir merkezine yakın olan köylerde bağ bahçe gibi yerlerin satın alınıp oralarda nefes almaya çalışıyor insanlar. Ama ben bunu köy nüfusunun artışı değil, tarımla ilerleme değil tam tersine sosyetenin köylerde tatil yapma günleri olarak görüyorum. Bu köylerden ev alımları zengin tabakanın tatil aktiviteleri olarak değerlendirilir, öbür türlü tarıma ya da köy manasının anlamına artış katacak bir kitle değil” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.