DOLAR 32,4716 -0.22%
EURO 34,9417 0.28%
ALTIN 2.434,680,49
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21013591,13%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köylerde su zamlandı

Köylerde su zamlandı

ABONE OL
13 Nisan 2021 18:32
Köylerde su zamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde alınan kararla köylerde geçen yıl metreküpü 2 lira 20 kuruş olan suyun fiyatı 50 kuruş zamlanarak 2 lira 70 kuruşla çıkarıldı. Ayrıca mecliste akıllı sayaç kullanımı ile ilgili tartışma yaşandı.

Edirne İl Genel Meclisi Ocak ayı oturumları devam ediyor. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplanarak, köylerdeki su fiyatlarını belirledi.

İl Genel Meclisi Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı Serdar Çığla; Kişi başı hesaplanan su miktarının, tesislerin işletme, bakım onarım maliyetleri ve köylerde uygulanan su fiyatları birlikte değerlendirildiğinde 2021 yılı için suyun metreküp fiyatının asgari 2 lira 70 kuruş olmasını öneren raporu okudu. Meclis oy birliğiyle suya zam getiren raporu onayladı.

“BAZI MUHTARLAR MECLİSİN BELİRLEDİĞİ TARİFEYİ UYGULANMIYOR”

Raporunun ardından köylerdeki su fiyatları ve akıllı sayaç kullanımı konusu uzun tartışmalara neden oldu. CHP Enez İl Genel Meclis Üyesi Şenol Kılıç, bazı köylerde muhtarların, meclisin belirlediği tarifeyi uygulamadığını belirterek;

“DENETİMLER SIKILAŞTIRILMALI”

“Geçen yıl 2 lira 20 kuruştu, bugün itibariyle ton başına 2 lira 70 kuruş oldu. Bana göre dikkat edilmesi gereken şu; 253 köyün 50’den fazlası birlik dışında. Birlik dışındaki muhtarlıklarımız maalesef bu il genel meclisinin belirlemiş olduğu su fiyatlarını uygulamıyor. Bu anlamda çelişkiler ortaya çıkmaktadır. Bunun düzeltilmesi için birinci öncelik denetimlerin sıkı şekilde yapılmış olması lazım. Madem su fiyatları belirleniyor, köy muhtarları bunun altında fiyat veremez” diye konuştu.

“TASARRUF İÇİN AKILLI SAYAÇ”

AK Parti Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut, suyun kullanımı noktasında tasarruf açısından daha dikkatli olunması gerektiğini, bunun için akıl saat konusunun gündeme getirilebileceğini dile getirdi. AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, hayvancılık açısından meralarda her çatağa gölet yapılması gerektiğini söyledi.

“SIKLIKLA ARIZALINIYOR”

Akıllı sayaçların sık sık arızalandığını vurgulayan Çığla ise şöyle konuştu, “Köylerde tüketilen suyun maliyet miktarlarını verdik. Akıllı sayaç konusunda bugün bir sayaç 450-600 lira arasında. Burada en güzel uygulamayı Süloğlu yapıyor. Her yerde köylere koyuyor. Ancak saatler sıklıkla arızalanıyor. Suyu kontrol edemiyoruz. Masraflarıyla, tüketimiyle, bunlarla ilgili bu hafta bir önergemiz olacak. Çözüm yollarını arayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.