DOLAR 32,4948 -0.17%
EURO 34,9837 0.36%
ALTIN 2.435,710,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20975010,93%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Köylünün sesi duyuldu

Köylünün sesi duyuldu

ABONE OL
5 Mart 2021 12:13
Köylünün sesi duyuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sol Parti Edirne İl Başkanı Zülküf Ateş, Geçkinli köyünde, yapılmak istenen maden ocağı için İl Genel Meclisi oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonunu Araştırma yapmak ve rapor hazırlamak üzere görevlendirmesini “Köylünün sesi duyuldu” diye yorumlayarak, araştırma raporuna şerh koyan AK Partili meclis üyelerine ise tepki gösterdi.

Sol Parti Edirne İl Başkanı Zülküf Ateş, yaptığı açıklamada Süloğlu İlçesi’ne bağlı Geçkinli köyünde, yapılmak istenen maden ocağı lavyar, kurutma ve paketleme tesislerine, Geçkinli köyü sakinlerinin gösterdiği haklı tepki üzerine, partilerinin de dahil olmak üzere birçok kesimden destek geldiğini söyledi.

Köylünün sesisin duyulduğunu ve İl Genel Meclisi’nin oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonunu araştırma yapmak ve rapor hazırlamak üzere görevlendirdiğini belirten Ateş, “Komisyon olay yerinde yaptığı araştırma sonucunda tesis yapılmak istenen alanda mera vasfında verimli araziler, birinci sınıf tarım arazileri bulunduğunu, alanın askeri yasak bölge kapsamında olduğunu ve projenin yer altı yer üstü su kaynaklarına büyük zarar vereceğini belirtti” dedi.

Meclisin Çevre ve Sağlık Komisyonunun araştırma raporuna şerh koyan AK Partili meclis üyelerine tepki gösteren Ateş, “AKP’li üyeleri rapora şerh koymuş. Şerhin gerekçesini de AKP Grup Başkanvekili Nedret Akbulut açıklamış. Ne demiş? Mesela; “ocak açılacak alanın birinci sınıf tarım toprağı olmadığını söylememiş, yeraltı sularına zarar vermediğini” söylememiş, “mera vasfında verimli araziler olmadığını” söylememiş.  O halde neden karşı çıkmışlar? “Bizim görevimiz değil!” Köylünün derdi sizin derdiniz değilse siz ne siyaseti yapıyorsunuz? Bu nasıl hastalıklı bir kafadır? Sizin hiç mi vicdanınız sızlamaz? Çarşıda pazarda karşılaştığınız insanların yüzüne nasıl bakacaksınız? Çocuklarımıza, geleceğimize kendinizi nasıl anlatacaksınız?” dedi.

Bunun Edirne halkına ihanet olduğunu savunan Ateş, “Kendinize gelin, samimi ve vicdanlı olun. Olun ki çarşıda pazarda insanların yüzüne bakabilesiniz. Sol Parti olarak bir kez daha Edirne halkına seslenmek istiyoruz. AKP siyaseti işverenden yanadır. AKP, kendisine oy veren köylüyü değil, onun ekmek kapısı tarım arazisine ocak açmak isteyen sermaye sahibi “kim bilir kim”i düşünmektedir. Bu siyaset anlayışı mahkûm edilmelidir. İnanıyoruz ki halkımız ilk seçimlerde gerekli dersi verecektir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.