DOLAR 32,3469 0.25%
EURO 35,0983 -0.14%
ALTIN 2.309,101,40
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22839463,16%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kürek Festivali heyecanı yaşandı

Kürek Festivali heyecanı yaşandı

ABONE OL
6 Haziran 2022 10:35
Kürek Festivali heyecanı yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, Türkiye Kürek Federasyonu ve TED Edirne Koleji iş birliğinde Edirne Kürek Festivali’nin 2. Meriç Nehri’nde gerçekleştirildi.

Kürek festivalin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, bu yıl festival boyutunu bırakıp uluslararası şampiyona dönemini başlatmak istediklerini söyledi.

“EDİRNE ÖNEMLİ BİR MARKA ŞEHİR”

Kürek deyince akla gelen illerden birinin Edirne olacağını umut ettiğini belirten Vali Kırbıyık, “Edirne hakikaten önemli bir marka şehir. Tarihi, doğasıyla ve sporda da marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Kırkpınar yağlı güreşlerinin yanı sıra futbol, basketbol geleneksel ya da gelenekselleşmiş spor branşlarının yanına yakın dönemde motokros, ragbi gibi, kürek etkinlikleri gibi yeni alanları ekleme gayreti içindeyiz. Gerek yurt içinden gerek yurtdışından 16 kulüpten 300 sporcunun bulunduğu bilgisi bana verildi. Bu çok önemli bir rakam. Spor kulüplerimize çok teşekkür ediyorum. Meriç Nehri sahip olduğu imkanlar çerçevesinde gerek 2 bin 700 metre parkuru gerek gelecek yıldan itibaren durgun su parkuruna kavuşabilecek konumuyla birlikte kürek sporu için bulunmaz parkur olabilecek gibi gözüküyor. Çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. Yakın zamanda bunu da neticelendirip bu aşamaya geleceğimizi düşünüyorum” dedi.

“AVRUPA ŞAMPİYONASINI ALABİLİRSEK İLK KEZ ÜLKEMİZDE OLACAK”

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk de “Çok güzel bir gün. Bizim için çok önemli bir adım. Avrupa Şampiyonası alabilirsek ilk kez ülkemizde olacak. Şu anda adaylıkta önemli rakipler var ama bizim bu enerjimiz onlarda yok. Kırkpınar gibi 660 yılı tamamlamış bir organizasyon ve tarih var. Biz burada bunu kürek ailesi olarak da kazandırmak istiyoruz. Umuyoruz önümüzde uzun yıllar devam edecek, kürek yarışlarımız olacak. 3-5 km yukarda çok yarış çektim ama yurdumuzda hiç nasip olmadı.  İnşallah çocuklarımız burada bayrağımızı göndere çektirecek. Avrupa şampiyonları, dünya şampiyonaları çıkacak. Sizin çocuklarınızdan olacak, hepimiz gururlanacağız. Devletimizin desteği tam. El birliğiyle başaracağımızı düşünüyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba da önümüzdeki yıllarda gerek Türkiye şampiyonası gerekse Avrupa, Balkan, Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi

Konuşmaların ardından başlayan festivalde kanolarını suya indiren sporcular 7 yarışta kürek çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.