DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.140,040,66%
BITCOIN 22727680,00%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı

Kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı

ABONE OL
8 Haziran 2022 11:38
Kursiyerlerin el emekleri görücüye çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Bünyesinde bulunan Kadın Merkezleri kursiyerlerinin Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri eğitiminde hayata geçirdikleri el ürünlerinin sergilendiği 2021-2022 ‘El Sanatları Kursları’nın Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Türk Kültürü ve El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi’nde kurdele kesimi ile gerçekleşen açılışa Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır, Yardımcısı Yaver Tetik, Hakan İşcan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Uz ve çok sayıda kadın eğitmen ve kursiyer katılım gösterdi.

“KADIN MERKEZLİ BELEDİYE, KADIN MERKEZLİ BİR FAALİYET”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır “Arkadaşımın kızı. Dolayısıyla benim de kızım. Davetiyemi nasıl buldunuz dedi. Bilmiyorum dedim. Ama cebimdeydi ve aslında ben şimdiden bunu göstererek açmış oluyorum. Bu anlamda kızıma çok teşekkür ediyorum.  Bu arada Halk Eğitim Merkezimizin usta öğreticilerine, belediyemizin usta öğreticilerine çok teşekkür ediyorum. Tabii en büyük teşekkür siz kursiyer olan kadınlarımıza. Siz gerçekten çok önemli, toplumun hep önde giden, bizleri yetiştiren insanlarsınız. Bu anlamda bize hep örnek oldunuz, önder oldunuz, öğretmenimiz önce sizler oldunuz. Sizlere sonsuz saygılar ve sonsuz teşekkürler. Kadın merkezli bir belediye. Kadın merkezli bir faaliyet. Kadın merkezli bir açılış. Şöyle bir saydığımda biz sadece dört ya da beş kişiyiz. Demek her şey kadınların eliyle oluyor bu dünyada. Dünyanın yarısını kadınlar diğer yarısını da onların yetiştirdikleri oluşturuyor. Sizlere teşekkürler ediyorum. Bu emeklerinize teşekkürler ediyorum” dedi.

“SERGİ 3 GÜN AÇIK KALACAK”

Pandemi sonrası kadın kursiyerlerin ilk emeklerini sunduğu sergi olduğunu aktaran Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü Özlem Takındı, “Edirne Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz merkezlerimizdeki kurslarda kadınların ürettikleri ürünlerin yıl sonu sergisindeyiz. Pandeminin ardından ilk sergimiz. Sergimiz 3 gün açık kalacak. 250 kursiyerimiz var, onların ürettiği ürünleri sergiliyoruz. 12 kursumuz var. 2021-2022 eğitim dönemindeki kurslarımız bunlar, orada üretilen ürünler sergilendi” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.