DOLAR 32,6032 0.39%
EURO 34,7999 0.17%
ALTIN 2.503,270,77
BIST 9.477,29-0,50%
BITCOIN 21100635,90%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kursiyerlerin el emekleri ilgi görüyor

Kursiyerlerin el emekleri ilgi görüyor

ABONE OL
13 Şubat 2020 10:59
Kursiyerlerin el emekleri ilgi görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeklerinin esnaflar tarafından satılması için başlatılan “Emeğim Kazanıyor” projesi ilgi görüyor.

Ali Paşa Çarşısı’nda hediyelik eşya satan esnaflara, halk eğitim kursiyerlerinin yaptığı ürünler katalog halinde sunuldu. Projenin hayata geçmesinden sonra Ali Paşa Çarşısı’nda bu ürünlere olan talebin arttığı ve projenin çok güzel olduğunu kaydeden Edirne Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Burada herkes kazanacak. Kursiyerde, esnafta kazanacak. En önemlisi Edirne kazanacak. Ve Edirne üretecek. Ve tüm Türkiye’ye de satılacak. Ürünler gerçekten inanılmaz derecede talep gördü” şeklinde ifade etti.

“PİYASANIN BÖYLE BİR ŞEYE İHTİYACI VARDI”

Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “geçtiğimiz günlerde Edirne valimiz Ekrem Canalp’in teşvikiyle İl mili Eğitim müdürlüğü ve halk eğitim merkezi tarafından emeğim sensin adında projesi gerçekleştirildi. Proje bundan yaklaşık bir iki ay önce il milli eğitim müdürümüz, halk eğitim merkezi müdürü ile beraber çarşımızı ziyaret ettiğinde buradaki kursiyerlerin ürünlerini çarşıda satmak istediklerini söylediler. Piyasanın da hakikatten böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Oturduk neler yapılabiliriz şeklinde esnafları bir araya getirdik. Burada güzel olan şu; onlar biz bunu yapıyoruz. Bunları alın diye bize ısrar etmediler. Ne gerekiyorsa biz onu yapalım dediler. Yani piyasaya gelen ziyaretçi ne istiyorsa bu konu ile ilgili bir çalışma yaptılar. Katalog hazırladılar. Katalogdaki bazı ürünler dükkanlar ufak olduğu için sergilenemeyebilir. Belki maddi değeri yüksek olanları insanlar alamaz. Bu konuyla ilgili bir katalogda hazırladılar. Ali Paşa Çarşısında hediyelik eşya işi ile uğraşan esnaf arkadaşları bir araya getirdik”dedi .

“KURSİYER, ESNAF VE EDİRNE KAZANACAK”

Projenin çok güzel olduğunu ve beklentinin de üstünde talep gördüğünü söyleyen Başkan Sanış “Ürünler gerçekten inanılmaz derecede talep gördü. Edirne hediyelik sektöründe bir farkındalık yaratacak çünkü ürünler genelde şehir dışından geliyordu. Edirne’de de yapılan var. Ama çok azdı. Çok güzel Edirne kari kolyeler yapmışlar, deri cüzdanlar, takılar, magnetler, sabunlar var. Su kabağından abajur yapmışlar. İnanılmaz derecede gelenleri cezp edecek şeyler var. Burada herkes kazanacak. Kursiyerde, esnafta kazanacak. En önemlisi Edirne kazanacak. Ve Edirne üretecek. Ve tüm Türkiye’ye de satılacak. Hakikatten çok güzel bir proje oldu. İyi bir talep geldi. Esnafımızda siparişlerini geçti. Onlarla anlaştılar. Çok güzel bir organizasyon oldu. Onların ürünlerini çarşıda satmaktan sevinçliyiz. Bu tarz projeler inşallah devam eder. Herkese hayırlı olmasını diliyoruz. Tekrar Edirne valimize, il milli eğitim müdürüne, halk eğitim müdürü ve kursiyerlerine, hocalarına ve çarşı esnafına teşekkür ediyorum. Projeyi herkes sahiplendi. Çok güzel bir sinerji yaratıldı” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.