DOLAR 32,5675 0.07%
EURO 34,8958 0.15%
ALTIN 2.426,940,17
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2088525-3,38%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuyumcunun dikkati dolandırıcılığı önledi

Kuyumcunun dikkati dolandırıcılığı önledi

ABONE OL
25 Ocak 2023 10:54
Kuyumcunun dikkati dolandırıcılığı önledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yaşlı bir kadın dolandırılmaktan son anda kurtuldu. 68 yaşındaki N.S., kendisini komiser olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştü. Dolandırıcıların yönlendirmesiyle, altınlarını bozdurmak için Saraçlar Caddesi’ndeki kuyumcuya giden N.S.’nin telaşından durumu fark eden kuyumcu, yaşlı kadından yakınlarına haber vermesini istedi. Olayı öğrenen yakını ise yaşlı kadını engelleyerek polisi aradı. Olay yerine gelen polisler telaş eden yaşlı kadını sakinleştirerek kendisini arayanların polis değil dolandırıcı olduğu konusunda bilgilendirdi.

“ANKARA’DAN KOMİSER OLARAK BENİ ARADILAR İBAN VERİP PARA İSTEDİLER”

Dolandırıcıların yönlendirmesiyle ziynet eşyalarını bozdurmak için kuyumcuya giden 68 yaşındaki N.S “Beni aradılar, TC’lerinizi çalmışlar sahte nüfus kağıdı yapıp sizin fotoğraflarınızı yapıştırmışlar. Sizin üzerinizden para çekebilirler, zor durumda kalırsınız. Sakın bunu kimseye söyleme dedi. Yanında kim var diye sorunca eşimle ikimiz yaşıyoruz dedim. Çoluk çocuğum var deyince onları karıştırma dedi. Girmesin onlar bu işe dedi. Çanakkale’de yaşlı kadınları kandırıyorlar dedi. Ben titredim yani.  Korkuyorum tabi ki, şüphelenince yapmayın böyle bir şeyler oğlum, dolandırıcı olmayasınız, bize yapmayın böyle bir şey ben 68 yaşındayım, eşim 74 yaşında bile terbiyesizlik olmasın dedim.  Ben öyle deyince onlar ‘ sen devlete inanmıyor musun’ dediler. Bana Ankara’dan bir komiserim dedi, inanman için seni 155 polise bağlayacağım dedi. Bana İban numarası verdi M.Y. İsimli kişiye parayı atmamı istedi” dedi.

Saraçlar Caddesi’ne gelen polis ekipleri dolandırılmak üzereyken son anda uyarılan yaşlı kadını bilgilendirdikten sonra ifadesi alınmak üzere şubeye götürdü. Emniyet olayla ilgili çalışma başlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.