DOLAR 32,3812 0.18%
EURO 34,9905 -0.25%
ALTIN 2.324,890,25
BIST 9.067,24-0,14%
BITCOIN 2264505-1,08%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mahalleli sağlık taramasından geçti

Mahalleli sağlık taramasından geçti

ABONE OL
24 Ocak 2020 10:15
Mahalleli sağlık taramasından geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde mahalle sakinleri sağlık taramasından geçirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar’ın iş birliği ile Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi’nde mahalle sakinlerine sağlık taraması yapıldı. Sağlık personeli tarafından boy, kilo, kan şekeri ve tansiyon ölçümleri gerçekleştirilen mahalle sakinlerine ayrıca sağlık konusunda eğitim de verildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Selma Heves, bu tür hizmetlerin vatandaşlara ücretsiz olduğunu belirterek, tüm vatandaşları merkeze beklediklerini belirtti.

“SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ’NDE BU HİZMETLERİ VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ SUNUYORUZ”

Heves, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak Medrese Ali bey Mahalle muhtarımız Nesrin Hanım’dan gelen istek üzerine mahalle sakinlerine hem sağlıkla ilgili önemli konularda bilgi vermek, hem tansiyon kan şekeri ölçümlerini yapmak, kronik hastalıklarla ilgili bilgilendirmek ve aynı zamanda şuanda bulunduğumuz yerde Sağlıklı Hayat Merkezi’mizi tanıtmak, burada yürüttüğümüz programları kendilerine anlatmak ve çevrelerine de anlatmak için kendilerini davet ettik. Güzel bir iş birliği oldu. Bu konuda yeni tespit ettiğimiz vakalarımız olursa kendilerine buradan tansiyonu, şekeri yüksek çıkan hastalarımıza bilgilendirme ve takip programına alacağız. Diyetisyen arkadaşımızla, fizyoterapist arkadaşımızla sunduğumuz hizmetlerimizle kendilerine yardımcı olacağız. Aynı zamanda burada KADEMER Cumhur Deniz Uysal Kanser Destek Merkezimiz var. Kendilerine burayı gezdirerek tanıtımını yapacağız. Burada bu güzel istek ve iş birliği için Muhtarımız Nesrin Hanım’a da çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı her daim bekliyoruz. Bu hizmetlerin hepsini Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ücretsiz olarak sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu hizmetleri almak üzere merkezimize bekliyoruz” dedi.

“MAHALLEMİZİ GÜZEL MAHALLE YAPMAYA HAZIRIM”

Medrese Ali Bey Muhtarı Nesrin Çağlar da mahalle bazlı projelere başladıklarını belirterek, “Sağ olsunlar Selma Hanım’la iş birliği ile birlikte güzel bir çalışma düzenledik. Benimde onlara sunumumla razı geldiler. Mahalle sakinlerim beni bu göreve layık gördüyse bende gereğini yerine getirmeye çalıştım. Mahallemizi en güzel mahalle yapmaya hazırım. Birlikte mahalle bayanlarımıza, yarında erkeklerimize bir sağlık taraması, kan şekeri, tansiyon ölçümü yapılacak ve eğitim verilecek. Bana destek oldukları için onlara çok teşekkür ediyorum. Her şey sağlıkla başlıyor. O yüzden teşekkür ediyorum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.