DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BIST 9.014,442,36%
BITCOIN 22843340,81%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mahkeme, Lütfi Mestan hakkındaki iddianameyi savcılığa geri gönderdi

Mahkeme, Lütfi Mestan hakkındaki iddianameyi savcılığa geri gönderdi

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:17
Mahkeme, Lütfi Mestan hakkındaki iddianameyi savcılığa geri gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali İl Mahkemesi, davanın ilk duruşmasında Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan ve Hüseyin Ahmet hakkında hazırlanan iddianameyi savcılığa iade kararı verdi.

İkisi, geçen yıl Kırcaali-Makas Sınır Kapısı yolunda Momçilgrad’ın (Mestanlı) Zagorsko (Sulumlu) köyü kavşağında meydana gelen trafik kazasında ihmalkâr davranarak 6 aylık bir bebeğin ölümüne neden olma gerekçesiyle yargılanacak. Davayı erteleme nedeni, mahkeme sürecinin devam edebilmesi için ortadan kaldırılması gereken usul ihlalleri olduğu tespit edilmesi.

Lütfi Mestan, davanın soruşturma safhasına geri döndürülmesini istedi, ancak bu talep mahkeme tarafından kabul edilmedi. Hakimin ifadesine göre mahkeme iddianameyi inceleme yükümlülüğünü yerine getirdi. İddianamenin hazır olduğunun 27 Ağustos’ta Mestan’a bildirildiği ve şu ana kadar savunma makamının da bunu yapma fırsatına sahip olduğu kaydedildi. Mahkeme Başkanı sanık Mestan’ı tahrik edici davranışı nedeniyle uyardı, hakim duruşmayı durdurmakla tehdit etti. Mestan’ın ifadesine göre, iddianamenin içeriği anlaşılmıyor, kendi deyişiyle “çok sayıda yazım ve noktalama hatası yapılmıştır ve Bulgar Dili’nde kullanılmayan yabancı kökenli kelimeler kullanılmıştır”.

www.kircaalihaber.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.